Új hálózati labor épül a debreceni Mechwart András Szakgimnáziumban

Az IT Services Hungary sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy 8 millió forinttal támogatja a Debreceni Szakképzési Centrumot, melyet az informatikaoktatás fejlesztésére és egy új, modern hálózati labor k iépítésére fordítanak
Az IT Services Hungary-nek (ITSH) mindig is kiemelten fontos volt oktatás támogatása. A Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziummal a cég 2010 óta dolgozik együtt. Fő céljuk, hogy az elméleti ismeretek mellett a tanulók naprakész gyakorlati oktatásban is részesüljenek, amelyeket felhasználva később eredményesen tudnak érvényesülni a munkaerőpiacon.

A Mechwart és az ITSH együttműködése új mérföldkőhöz érkezett: az ITSH 8 millió forint támogatást ajánlott fel DSZC-nek, hogy egy korszerű, a legmodernebb oktatást lehetővé tévő hálózati labor kialakításához. A labor létrejöttével a diákok hatékonyabban és izgalmasabban lesznek képesek elsajátítani a közösen kialakított tananyagot, és ezáltal biztos alapokkal kezdhetik meg felsőfokú tanulmányikat.

A sajtótájékoztatót a szakgimnázium igazgatója, dr. Barcsa Lajos nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a közös munka még a cég Debrecenbe települése előtt megkezdődött Az iskolában zajló szakmai képzést az ITSH és az iskola tanárai közön alakították ki. A cél az volt, hogy diákok versenyképes gyakorlati oktatásban részesüljenek.

Az IT Services Hungary részéről Karsheh Nabil, az IP Production Services üzletágvezetője szólalt meg:
„Kiemelt célunk, hogy az elméleti oktatás mellett erősítsük a gyakorlati ismereteket is, anyagilag is támogassuk az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket, ezzel is hozzájárulva, hogy a diákok piacképes tudásra tegyenek szert a képzéseink során. Ennek elősegítése érdekében cégünk 8 millió forinttal támogatja a Debreceni Szakképzési Centrumot, aki a teljes összeget a Mechwart infrastruktúrájának fejlesztésére fordítja.”– mondta Karsheh Nabil

Debrecen alpolgármestere, Barcsa Lajos elmondta, hogy a fejlődő debreceni oktatási rendszert nemcsak a diákok és szüleik ismerik el azzal, hogy egyre több fiatal választja ezeket az intézményeket, de elismerik a világ fejlett cégei is, hiszen ezek a vállalatok Debrecent választották , és együttműködési megállapodást kötöttek a Debreceni Szakképzési Centrummal. Az ITSH szerepvállalása a debreceni sz akképzés fejlesztésében példaértékű és elismerésre méltó.

Hüse Attiláné, a Debreceni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese beszédében a kreatív, csapatmunkában kiválóan dolgozó, versenyképes szaktudással rendelkező fiatalokra helyezte a hangsúlyt. Ahogy elmondta: „Közös a felelősségünk! Mindkét fél, az iskola, a cég a legkorszerűbb ismeretek átadását szeretné elérni, annak érdekében, hogy a tanulók megkapják mindazon ismereteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy sikereket érjenek el a szakmájukban; boldog, elégedett emberré váljanak az életben.”

A sajtótájékoztatót Birgit Wünsche, a Német Nagykövetség Gazdasági Osztályának helyettes vezetője zárta. Wünsche elmondta, hogy az IT Services Hungary az egyik első cég volt, aki felfedezte a Debrecenben rejlő lehetőségeket. Egy aktív és nyitott várost kiemelkedő oktatási intézményekkel. Wünsche beszédében kiemelte, hogy kíváncsian várja, mi lesz ezen együttműködés következő eleme. Az ITSH reméli, hogy az új hálózati labor sok segítséget fog nyújtani a mechwartos diákoknak tanulmányaikban.