Összefoglaló a 2023-as DT-ITS Közösségekről

2023 12 18

2023-ban is változatosabbnál változatosabb programokhoz csatlakozhattak kollégáink  mind a négy telephelyen. A DT-ITS közösségei immár sokadik éve működnek,  idén a következő 7 közösség volt aktívan elérhető: Könyvklub, eSport klub, Gasztro klub, Fotóklub, Társasjáték klub, Szülői Támogató Közösség és az EgyMásÉrt Életút Közösség.

Könyvklub

A Könyvklub idén 10 alkalommal várta az olvasni szerető kollégákat, akik szívesen diskuráltak legutóbbi olvasmányélményeikről. A délutáni alkalmak során egy moderátor által irányított,  laza, beszélgetős programon vehettek részt dolgozóink, ahol mindig egy előre meghatározott téma, egy munkatárs által javasolt könyv került a középpontba. A meghívott vendégek mellett a kollégáknak is volt lehetőségük a porondra lépve ismertetni 1-1 művet a klubok során. 2023-ban terítéken volt például a Micimackó és a TaoA bálvány, a Leviatán ébredése, de a populárisabb témákat követve Az arany iránytű és Az éhezők viadala is. Idén több különlegességgel is szolgált a Könyvklub, ugyanis év elején Demian című könyvből tartott felolvasáson lehetett részt venni, majd azokról a könyvekről esett szó, amiket valamiért sosem olvasnánk el, végül megtartottuk a klub első élő eseményét is, melyen kollégánkkal, Halmosi Sándorral lehetett költészetéről beszélgetni. 

 e-Sport Klub

A videójátékok iránt érdeklődőket a már hagyománynak számító eSport versenyekkel vártuk 2023-ban is. Egyénileg és csapatban is megmérkőzhettek a játékra vágyó kollégák, legyenek akár kezdők vagy épp országos bajnokok. A Leauge of Legends, a Rocket League, a Wild Rift, Warzone és a Teamfight Tactics játékokra lehetett a legutóbbi téli időszakban, a Winter League-ben nevezni. Novemberben pedig a Magyar Telekom házibajnokságára jelentkezhetettek kollégáink, ahol számtalan értékes nyereményért küzdhettek meg, amit december 2-án egy nyílt bajnokság követett.

 Gasztroklub

A Gasztro Klub idén is tárt karokkal várta a kísérletezni vágyó kollégákat, akik szerették volna a főzést egy pozitív élménnyé alakítani és kreativitásukat használva új fogásokat kipróbálni, így a 2023-as évadban is ez volt a középpontban. Az év zárásaként az ázsiai ízek taroltak: Li Mengyivel, a Konyhafőnök és a Street Kitchen sztárjával főzhettek együtt azok a bátor kollégák, akik vállalták a receptek otthoni kipróbálását.

 Fotóklub

A Fotóklub az egyik legkreatívabb DT-ITS közösség, ahol egy-egy kép erejéig valaki más lencséjén keresztül vizsgálhatjuk a világot. Nem számít, hogy valaki kezdő vagy haladó, hogy telefonnal vagy profi felszereléssel készít képet, a tematikus kihívásokban bárki részt vehetetett. A kollégák tanulhattak egymástól, megoszthatták tudásukat, tippjeiket, mindemellett pedig kedvenc hobbijukkal nyereményjátékokban is részt vehettek. 2023-ban elsőként a portréfotózásé volt a terep, melyhez segítségül hívtuk Nánási Pál fotóst. Az online előadás során, ami közel 300 kollégát vonzott a képernyő elé, a portréfotózás rejtelmeibe engedett betekintést nekünk meghívott vendégünk, aki az első fotós kihívást is ismertette, majd pedig személyes visszajelzést adott minden résztvevőnek a képeiről. Aki pedig inkább az épületfotózásban szerette volna kipróbálni magát szintén találhatott kihívást, új budapesti telephelyünket, a THQ-t örökíthette meg. Emellett az állatfotózás szerelmeseinek is lehetőségük volt megmutatni tudásukat a „Kiskedvencek titkos élete” záró kihívásunkon, így az év során majdnem 30 beküldött fotót értékelhetett a zsűri. 

 Társasjáték Klub

A társasjátékozás új reneszánszát éli, ami természetesen a DT-ITS telephelyeit sem kerülhette el, így 2023-ben ismét megnyitotta kapuit a Társasjáték klub. Februárban és novemberben is lehetőségük volt a kollégáknak részt venni a játékos estéken, ahol közel 250 játszani vágyó munkatárs ült össze. A játékmesterek mind a négy telephelyen fantasztikus hangulatot teremtettek a rengeteg játéklehetőséggel és a szabályok ismertetésével. Az ügyességitől az asszociációsig, a stratégiaitól a kártyajátékig rengeteg társast kínáltak a szolgáltatók, így aki egy könnyedebb, gyorsabb játékra vágyott, ugyanúgy jól érezhette magát, mint az, aki szeretett volna belefeledkezni egy hosszabba.

 Szülői Támogató Közösség

2021-ben indítottuk el a Szülői Támogató Közösséget azon DT-ITS-nél dolgozó szülők számára, akik különleges gyermekeket terelgetnek a mindennapokban. A kis közösség tagjai kéthetente találkoztak, összesen 24 alkalommal, a beszélgetések rendszerint egy-egy téma köré rendeződtek. A gyermeknevelés nehézségei és különbözőségei voltak terítéken, legyen szó akár autizmusról, szenzorosságról, egy beültetett shunt-ről, mozgásszervi eltérésről, vagy egyéb akadályról.

 EgyMásÉrt Életút Közösség

A 2023-as évben a DT-ITS EgyMásÉrt Életút Közösség várta a megváltozott munkaképességű kollégákat, valamint szimpatizáns vagy családtag által érintetteket is havi rendszeres virtuális találkozóikra. A DT-ITS mindig is büszke volt a munkatársak sokszínű és elfogadó közösségére, és azon kollégák összefogására és támogatására, akik akadályoztatottsággal élik mindennapjaikat. 

  1. májustól felkértük a Nyitottak Vagyunk szervezetet, hogy legyenek segítőink a közösség formálásában, így a beszélgetéseket Várady Nóra, a Nyitottak Vagyunk CEO-ja vezette. Mind a 8 alkalom során különböző témákat jártak körbe, melyekhez meghívott vendégek is csatlakoztak, a kerekasztalbeszélgetés mellett is.

További hírek

Tanévzáró Pécsen és Szendrőládon

Tanévzáró Pécsen és Szendrőládon

Lezártuk tanévet a DT-ITs CSR startégiájának részét képező oktatási programjaiban. A kisdiákok Pécsen és Szendrőládon is évzáró ünnepséggel búcsúztak és köszönték meg a munkát önkéntes tanáraiknak. Immáron hetedik (avagy– a Covid miatt kimaradt tanévet nem számolva-...