PTE Innovációs Napok 2024

2024 06 04

Idén május 14. és 15. között zajlott Pécsett a PTE Innovációs Napok. Az idei eseménysorozat különlegessége, hogy azt a Pécsi Tudományegyetem a DT-ITS-sel közösen szervezte meg. Az előadások és panelbeszélgetések során az AI szerepének, kihívásainak több aspektusa is górcső alá került, egyebek között annak társadalmi hatása, jogi, információtechnológiai, orvostudományi vonatkozásai.

Az ünnepélyes megnyitón Cseresnyés Örs VP Tel IT mondott beszédet, valamint sor került Dobó András „AI megoldások értékesítése nagyvállalatoknak” előadására. Jorzsits Árpád moderálásával, valamint Cseresnyés Örs, Gaál Máté, Dobó András és Gebhard Erik Miklós részvételével zajlott a „Mesterséges intelligencia a telekommunikációban” pódiumbeszélgetés. A rendezvény keretében adták át a PTE Innovációs Díjakat, köztük a DT-ITS különdíjat is.

Az első napon standos megjelenésünk is volt a CloudHUB jóvoltából, a második napon pedig Szabó Gábor tartott IoTrains workshopot, ahol a résztvevők belekóstolhattak egy mesterséges intelligencia modell betanításába és futtatásába.

Köszönjük minden kollégánknak a részvételt!

Az eseményről az összefoglaló videó pedig itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=U61OSrinCi0 

Az előadások és pódumbeszélgetések visszanézhetők az alábbi linken: https://youtube.com/playlist?list=PLMbCbSsPSsJz-qjLpk9CON_YvCnUPVfKE&feature=shared