Mögöttünk 5000 kolléga, előttünk több ezer lehetőség

2022 01 20

2006 elején a bolygó népessége az amerikai népesség-nyilvántartó (USCB) számlálója alapján elérte a 6,5 milliárd főt. [1] Márciusban elindult az űrbe az első brazil űrhajós, Marcos Pontes a Szojuz TMA-8 űrhajóval. [2]

Mindenki számára vannak jelentős események egy adott évben.
Számunkra az, hogy szintén ebben az évben budapesti telephellyel létrejön az IT Services Hungary (ITSH) és csatlakoztak első kollégáink.

Az alapítás óta egy új névvel – Deutsche Telekom IT Solutions – 4 városban működünk, mint Magyarország legnagyobb IKT munkaadója.
De mi a legemlékezetesebb dolog, amit megélhettünk most a napokban?
Megérkezett hozzánk az 5000-ik kollégánk!

Átgondoltuk az elmúlt 16 évet. Mit értünk el ilyen sokan közös erővel? Kinyitottuk időkapszulánkat.

Munkaerő boom!

Egy évvel a kezdetek után vállalatunk a folyamatos fejlődést szem előtt tartva terjeszkedett és több száz informatikai munkahely létrehozását jelentik be az új debreceni telephelyen. A bővülés nem állt meg, 2010-ben elértük a 2000 fős létszámot a pécsi, majd később a szegedi irodánk növekedésével. 5 év alatt duplájára nőttünk. 2015 második negyedévében átlépte a 4 ezer főt a cégnél foglalkoztatottak létszáma. A városok közötti kooperációt és a fiatal tehetségek támogatását megalapozva a vállalat együttműködési megállapodásokat írt alá a debreceni, pécsi és szegedi egyetemekkel, valamint több fővárosi felsőoktatási intézménnyel.

5000 ember, 5000 egyéniség

Büszkék vagyunk vállalatunk sokszínűségére, melyet kollégáink tudásának, tapasztalatának, érdeklődésének és személyének köszönhetünk. Munkatársaink és a cég együtt nőttek fel, nemcsak létszámban, de életkorban is. Az elmúlt időszakban 6 évvel nőtt az átlagéletkor, 2022-ben ez 37,5 év.

A sokféleség szerves része céges kultúránknak. Vállalatunknál több, mint 30 nemzetiség képviselteti magát.

Támogatjuk a nemek közötti egyenlőséget, a férfi és női IT-s karrierutakat egyaránt, hiszen kollégáink 37%-a nő.

Az élet nálunk

2020 a változás éve volt. Számunkra nagy fordulatot hozott, új márkanévvel jelentünk meg a piacon. Július 1-jétől Deutsche Telekom IT Solutions (DT-ITS) vagyunk. A névváltást követően a munka a korábbi stratégia és a Deutsche Telekom Csoport közös értékei mentén folytatódott. Az átalakulás nyomán további lendületet kapott a cégen belüli innováció, illetve még több nemzetközi szakmai fejlődési és előrelépési lehetőség nyílt meg a munkatársaink előtt.

A szakmai előrehaladás mellett a szociális és társadalmi élmények is hatalmas szerepet játszanak mindennapjainkban. Tudtad, hogy lelkes kollégáinknak köszönhetően hátrányos helyzetű gyerekek informatikai oktatást kapnak Szendrőládon és Pécsen? És azt, hogy az év során közös főzéseken, e-game bajnokságon, egészségmegörző programokon, mentálhigiéniás előadáson és megannyi közösségi eseményen vehet részt minden DT-ITS kolléga?

A vállalat tagjaként mind az 5000-en egy nyitott, befogadó, színes és biztonságos közösség részei vagyunk. Ez visz minket előre.

Leszel az 5001-ik?

Irodalomjegyzék:
[1] Index (2006.02.24. 11:36) –  https://index.hu/tudomany/nepes5401/
[2] Britannica.com (Feb 10, 2009 – Mar 07, 2021) – https://www.britannica.com/biography/Marcos-Pontes