IT Security

Az IT Security több okból is lenyűgöző terület. Egyrészt mindig új kihívást jelent, hogy lépést tartsunk a folyamatosan jelentkező új fenyegetésekkel. Ez dinamikusan változó munkakörnyezetet, erős csapatszellemet és a folyamatos fejlődés alapvető igényét eredményezi. Másrészt a biztonsági területen dolgozó kolléga szó szerint megmentheti a szélesebb közösséget az esetleges negatív hatásoktól, támadásoktól vagy fenyegetésektől.

A Telekom Security csapatának küldetése: „We won’t stop until everyone is connected securely” (Nem állunk meg, amíg mindenki össze nem kapcsolódik biztonságosan). A biztonság mindig fontos része volt a fejlődésnek és egyre fontosabb szerepet fog játszani az automatizált és digitalizált társadalomban. Az IT Security nemcsak az információk titkosságát, rendelkezésre állását és integritását támogatja, hanem az átláthatóságot is – annak ellenére, hogy működése az esetek többségében láthatatlan.

A Telekom Security vagy röviden a DTSec ügyfélköre három részre bontható. Kollégáink egy része a magyarországi Deutsche Telekom IT-t támogatja, egy része a teljes Deutsche Telekom AG Csoport biztonságáért felel, sokan pedig Európa legnagyobb cégeinek IT biztonságán dolgoznak.

A T-Sec az IT biztonság minden szakmai területét lefedi: sokan a bináris elemzés és a mérnöki munka élvonalában dolgoznak, ismerve a számítógépes rendszerek és a hálózati infrastruktúrák minden anyáját és csavarját, mások biztonsági alkalmazásokat támogatnak vagy használnak, néhányan a policy-kkel folgalkoznak és vizsgálják azok implementációit. A T-Sec egyes munkatársai technikai szempontból közelítik meg a problémákat eszközök, use case-ek és penetrációs tesztelési módszerek segítségével, míg mások az adatvédelemmel, a fizikai biztonsággal, vagy a beszállítók elérhetőségével foglalkoznak.
A T-Sec munkatársainak feladatai a helyitől a globálisig, a gyakorlatitól az elméletiig, a technikaitól a stratégiai megközelítésekig terjednek.

Információbiztonságban nehéz látványos eredményt felmutatni. Akkor végezzük jól a munkánkat, ha a felhasználók nagy része nem is tud róla, hogy létezünk. Szabályzattól függően látunk mindent, ami egy-egy ügyfél hálózatában történik. Bár a konkrét eredményeinkről nem mindig beszélhetünk, az sokat elmond, hogy Európa legnagyobb cégei, köztük a legnagyobb telekommunikációs vállalat is ránk bízta az IT biztonságát.

A legjellemzőbb pozíciók a területen

Security Solution Administrator

Komplex biztonsági feladatokat lát el, mint például: AV environment onboarding, Managing AV (szerver/kliens), monitoring, riportolás, szakértő tanácsadás, karbantartás, incident / change / problem menedzsment, gyártói kapcsolattartás, virus sample feltöltés, mindemellett folyamatosan fejleszti magát szakmailag.

Security Analyst

A biztonsági elemző olyan szakember, aki a számítógépes rendszerek és hálózatok védelméért felel. Azonosítja és elemzi a biztonsági fenyegetéseket, monitorozza a rendszereket, és részt vesz a biztonsági intézkedések kidolgozásában és végrehajtásában a digitális biztonság fenntartása érdekében.

Gyakornoki pozíciók is elérhetőek nálunk, ami a legjobb lehetőség, hogy még a tanulmányaid közben kipróbáld magad és megismerd az IT biztonság területét. Sok kollégánk kezdett gyakornokként, dolgozott 1st level supporton és most főállású AVERT-esek.