Íme öt válasz arra a kérdésre, hogy mire jó call center ticketekkel etetni az AI-t!

2024 06 20

Magyar fejlesztők optimalizálták a Deutsche Telekom által fejlesztett nyelvi modellt

A mesterséges intelligencia (AI) integrációja az ügyfélszolgálatban jelentős változásokat hozhat. Különösen azon call centerek esetében, ahol a hangalapú AI technológiák implementálása nemcsak az automatizálást, hanem a teljesítmény és az ügyfélinterakciók minőségének javítását is jelenti. Az AI által vezérelt szolgáltatások, mint a természetes nyelvfeldolgozás (NLP) és a gépi tanulás (ML), az ügyféladatokból tanulva finomhangolják a call center tevékenységeit. Az alábbiakban részletezzük az AI előnyeit, ha ügyfélszolgálati ticketekkel „etetjük”.

Kiterjesztett prediktív analitika

A kezdeti 70%-os pontosságú AI ajánlómotor, amelyet gépi tanulási modellekkel fejlesztettek, egy év alatt képes a pontosságát 80-90%-ra növelni. Az ML algoritmusok iteratív tanulási folyamata lehetővé teszi, hogy a rendszer dinamikusan alkalmazkodjon az ügyfelek igényeihez és viselkedési mintázataihoz, növelve a hívásfelismerési és problémamegoldási hatékonyságát.

Proaktív ügyfélszolgálati beavatkozások

A hangalapú AI képes előre azonosítani a felhasználók problémáit még a hívások előtt, így a call centerek proaktívan kezelhetik az ügyfelek igényeit, időt és erőforrást takarítva meg. Az adatvédelmi protokollok szigorú betartásával, mint például a GDPR, biztosítjuk az ügyfelek adatainak biztonságát.

Skálázhatóság és gazdasági hatékonyság

A hangalapú AI rendszerek skálázhatósága lehetővé teszi, hogy a call center operációkat nagyobb ügyfélszám mellett is hatékonyan kezeljük. Például, ha minden hívásból 20 másodpercet lefaragunk, összességében 9,5 évnyi várakozási időt takarítunk meg Németországban, a Deutsche Telekom ügyfeleinek. Ez jelentős hatékonyságnövekedést és költségcsökkentést eredményez.

Nagyobb ügyfélelégedettség és first call resolution

A válaszidők csökkenése javítja az ügyfélelégedettségi mutatót (NPS), ami az ügyfélszolgálat egyik legfontosabb célja. Az ügyfélinterakciók és az első hívásban megoldott problémák számának növekedése, valamint a hívásidők rövidülése hosszú távon versenyelőnyt biztosít.

Emberközpontú AI kommunikáció

A fejlett NLP és kontextusfüggő feldolgozási képességekkel a chatbotok képesek az ügyfelek szándékait pontosabban értelmezni, emberibbé és relevánsabbá téve a válaszokat. Ezek az AI rendszerek nemcsak adatokat dolgoznak fel, hanem képesek kontextust, szekvenciákat és szinonimákat értelmezni, személyre szabottabbá téve a kommunikációt.

Összegzés

Az AI képes átalakítani a hagyományos call center operációkat, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy dinamikusan reagáljanak az ügyfelek igényeire és növeljék piaci versenyképességüket. 

Holnap érkezik az új Unmute All podcast adás: https://www.deutschetelekomitsolutions.hu/podcast/