Vállalati felelősségvállalás

Environmental

Környezetvédelem

A DT-ITS számos környezetvédelmi programot hirdet meg minden évben a kollégák számára, akik évek óta rendszeresen vesznek részt szemétszedési és faültetési akciókban. 2022-ben a PET Kalóz Önkéntes Nap keretében 80 munkatársunk nem kevesebb, mint 240 zsák hulladék összegyűjtésével járult hozzá a Tisza árterületének megtisztításához. Ez hozzávetőleg 1,5 tonna hulladékot jelent, melynek legalább 60 százaléka (üveg, fém, műanyag) újrahasznosítható.

További cikkeink a témában:

120 önkéntessel az állatok és a természet védelmében

120 önkéntessel az állatok és a természet védelmében

2023 őszén ismét önkéntes napra invitáltuk a kollégákat, ezúttal minden telephelyen külön programokat szerveztünk az állatok és a természet védelmére fókuszálva. Bár az időjárás nem mindig kedvezett és több helyen el kellett halasztani a programokat, mégis több mint...

Együtt a kevesebb hulladékért

Együtt a kevesebb hulladékért

Csaknem 50 zsák szemetet gyűjtöttek össze tavasszal kollégáink a TeSzedd! keretében. De mit tehetünk még a kevesebb hulladékért? Magyarországon 2021-ben több mint 3 millió tonna települési hulladékot gyűjtöttek össze, ami fejenként nem kevesebb, mint 336,11 kg...

400 fa Ócsán

400 fa Ócsán

Január 11-én 13 elszánt kollégánk egy különleges munkanapra indult Ócsára. Egy, a Sustainability Program keretében már tavaly megindított projekt érkezett az utolsó fázisába ezen a napon. A tavalyi évben a DT-ITS anyagi támogatást nyújtott faültetési projektekhez a...

PET Kalóz akció a Tisza-tónál

PET Kalóz akció a Tisza-tónál

A DT-ITS önkéntes kollégái október 6-án egy napra PET Kalózokká váltak, és hozzávetőleg 1,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Tisza-tó árterületéről. A PET Kalóz Önkéntes Napra – többszörös túljelentkezést követően – 80 munkatárs érkezett Budapestről, Debrecenből és...

Elektromos autó flotta

A DT-ITS, összhangban a Deutsche Telekom Új Klímavédelmi Stratégiájával, 2025-ig fokozatosan áttér a kibocsátásmentes autóflottára. 2022-ben érkeztek meg az első elektromos autók a vállalati flottába. A cél, hogy mielőbb minden új céges autórendelés kizárólag elektromos autókra korlátozódjon, ne legyenek belső égésű motorral hajtott autók vagy hibrid autók.

Elektromos autó

Kerékpár flotta

2022-ben elindult a DT-ITS elektromos kerékpár flottája minden telephelyen. Jelenleg 33 céges kerékpár áll a kollégák rendelkezésére a környezettudatos közlekedés támogatására, ebből 20 elektromos kerékpár.

Kerékpárflotta

Zöld irodaházak

A DT-ITS az irodaházainak kiválasztásakor és fenntartásakor környezettudatossági szempontokat is figyelembe vesz. A budapesti telephelyünk a Magyar Telekom székházban kiváló példája ennek.

Telekom Campus

  • BREEAM Excellent minősítés
  • energiahatékony berendezések
  • alacsony vízfelhasználású szaniterek
  • szelektív hulladékgyűjtő metódus, saját tömörítővel
  • a gazdaságos működést komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer segíti
  • a 2000 m2-es belső kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval
  • az öntözés esővízről és fúrt kútról történik
  • zöldfalak és zuzmófalak
  • elektromos autótöltő
  • modern napvédő és akusztikus üvegezés egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással

Minden irodaházban mozgásérzékelős világítás működik a mosdóblokkokban, közlekedőkben, parkolószinteken; valamint a homlokzatvilágítást automatikus alkonykapcsoló vezérli. A Tudásparkban, valamint a szegedi Bocskai úti irodaépületben pedig korszerű hűtés-fűtés rendszer került kialakításra.

Minden irodaházban rendelkezésre állnak elektromos autó töltőhelyek.

Minden telephelyen fedett biciklitárolók, zuhanyzó és öltöző áll a rendelkezésre.

Social Commitment

Edukáció

A DT-ITS lassan 15 éve folytat oktatói együttműködést az ország különböző nagynevű egyetemeivel, hogy naprakész, gyakorlatorientált tudást adjon át a diákoknak.

Az egyetemi oktatói együttműködés célja, hogy a diákok első kézből kaphassanak olyan naprakész tudást, mely segíti felkészülésüket és munkaerőpiaci belépésüket a gyorsan változó informatikai világba.  

A DT-ITS növekedésével, az új telephelyek megnyitásával párhuzamosan alakult ki az egyetemi kooperáció. Elsőként a Debreceni Egyetemmel indult el a közös munka 2009-ben, majd 2012-ben a Pécsi Tudományegyetemmel, 2019-ben az Óbudai Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel is. Az oktatott tárgyak száma folyamatosan nő, mind kötelező, mind szabadon választható tárgyak tekintetében, így jelenleg közel 40 kollégánk vállalja félévről-félévre tudása átadását a diákok számára.

CSR

A társadalmi felelősségvállalás a kezdetektől fogva kiemelt szerepet kap a DT-ITS életében. Évről évre törekszünk arra, hogy kihasználjuk a vállalatunk méretéből fakadó anyagi és humán erőforrásokat környezetünk támogatására.

Az elmúlt öt évben a szendrőládi és pécsi oktatási programban a DT-ITS kollégái hátrányos helyzetű gyermekeket tanítanak a Logiscool tanmenete alapján, a kisebbeket informatikai ismeretekre, a nagyobbakat pedig programozni.

Több mint tíz éve, hogy minden év végén a DT-ITS kollégái által kiválasztott nyolc szervezet munkáját támogatjuk. Ez idő alatt több mint 70 millió forinttal támogattuk a megszavazott alapítványokat.

Az elmúlt 4 évben 2320 monitort és 768 számítógépet adományozott vállalatunk, a leselejtezett bútorainkat pedig garázsvásárok keretében kollégáink vásárolhatják meg jutányos áron.

A DT-ITS által szervezett Önkéntes Napokon a DT-ITS kollégái részt vehettek a Bátor Tábor felújításában vagy éppen Pet Kalózként tisztíthatták meg a Tiszát.

Diversity

A DT-ITS rendkívül büszke az elfogadó és diverz közösségére, arra a kulturális sokszínűségre, amit kollégáink és ügyfeleink hoznak a vállalat mindennapjaiba, amik nem megkülönböztetnek, hanem összekötnek minket. Egyetlen nagy csapatként, ahol támogatjuk és ösztönözzük egymást. Olyan nyitott és befogadó munkahelyet hozunk létre, ahol nemtől, kortól, nemi identitástól, nemzetiségtől, származástól függetlenül önmagunk lehetünk.

Élet a cégnél

Felkeltettük az érdeklődésed?

Nézd meg nyitott pozícióinkat!