DT-ITS Közösségek

2023 01 12

2022-ben is változatosabbnál változatosabb programokhoz csatlakozhattak kollégáink  mind a négy telephelyen. A DT-ITS közösségei immár negyedik éve működnek,  tavaly a következő 5 klub volt aktívan elérhető:

  • Könyvklub
  • eSport klub
  • Gasztro klub
  • Fotóklub
  • Társasjáték klub

Különböző kihívások, versenyek, közösséget építő programok adtak otthont többszáz munkatársnak, ezzel is kicsit megtörve a dolgos hétköznapokat. Kollégáink megmutathatták milyen ügyesek, kreatívak, kitartóak, egy fotó komponálásától kezdve, a közös sütésen át, egészen egy társasjáték megnyeréséig.

Könyvklub:

A Könyvklub tavaly több alkalommal és meghívott vendégekkel is várta az olvasni szerető kollégákat, akik szívesen diskuráltak legutóbbi olvasmányélményeikről.

A délutánok során a résztvevők egy-egy munkatárs által javasolt könyvről beszélgettek. 2022-ben terítéken volt például A dűne, a Csodaidők, Elena Ferrante, de még sok más könyvet és szerzőt is megismerhettek kollégáink.

Az év során több vendégelőadó is ellátogatott hozzánk: Péterfy-Novák Éva a traumaírásról beszélt, Kemény Zsófitól és Simon Mártontól pedig megtudtuk, hogy mi is az a Slam Poetry.

eSport klub:

A videójátékok iránt érdeklődőket a már hagyománynak számító eSport versenyekkel vártuk 2022-ben is.

Egyénileg és csapatban is megmérkőzhettek a játékra vágyó kollégák, legyenek akár kezdők vagy épp országos bajnokok. A Leauge of Legends, a Rocket League, a Hearthstone és a Teamfight Tactics játékokra lehetett jelentkezni. Tavaly 33 kolléga ért el helyezést és vehette át nyereményét a november végén megrendezett online díjátadón.

Gasztro klub:

A Gasztro Klub 2022-es évadában is a kreativitás és az új fogások kipróbálása volt terítéken. Akár receptcserélésről, akár saját trükkök megosztásáról volt szó, a jelentkezők esélyt kaptak megmutatni, mit főztek vagy sütöttek legutóbb, így a profik mellett a kollégáktól is tanulhattunk.

Papp Kata kolléganőnk a macaronsütés rejtelmeibe vezette be a Gasztro klub tagjait. A nem túl egyszerű, de annál népszerűbb francia édességet természetesen magenta színben készítették el a lelkes résztvevők.

Egyik vendégünk Steiner Kristóf volt, aki Görögországból jelentkezett be online, hogy egy Vegán Extravaganza keretében mutasson be pár saját receptet.

Az év zárásaként pedig Mautner Zsófi invitált minket virtuális konyhájába, ahol kardamomos csokoládélávasütit készített házi vaníliaszósszal, ezzel is kicsit megidézve az ünnepi hangulatot.

Fotóklub:

A Fotóklub az egyik legkreatívabb DT-ITS közösség, ahol egy-egy kép erejéig valaki más lencséjén keresztül vizsgálhatjuk a világot. Nem számít, hogy valaki kezdő vagy haladó, hogy telefonnal vagy profi felszereléssel készít képet, a tematikus kihívásokban bárki részt vehetetett.

A kollégák tanulhattak egymástól, megoszthatták tudásukat, tippjeiket, mindemellett pedig kedvenc hobbijukkal nyereményjátékokban is részt vehettek.

2022-ben három kihívás várta a Fotóklub résztvevőit:

  1. Képvers: Most kezd szép lenni.
  2. Nyári tájkép
  3. Város

Társasjáték klub:

A társasjátékozás új reneszánszát éli, ami természetesen a DT-ITS telephelyeit sem kerülhette el, így 2022-ben megnyitotta kapuit a Társasjáték klub. Júniusban és novemberben is lehetőségük volt a kollégáknak részt venni a játékos estéken.

A játékmesterek mind a négy telephelyen fantasztikus hangulatot teremtettek a rengeteg játéklehetőséggel és a szabályok ismertetésével. Az ügyességitől az asszociációsig, a stratégiaitól a kártyajátékig rengeteg társast kínáltak a szolgáltatók, így aki egy könnyedebb, gyorsabb játékra vágyott, ugyanúgy jól érezhette magát, mint az, aki szeretett volna belefeledkezni egy hosszabba.

A DT-ITS közösségei 2023-ban is várják a kikapcsolódni vágyó kollégák részvételét, akik a munka mellett szívesen megmutatnák milyen kreatívak, mennyire ügyesen főznek, vagy csak szeretnének közösen időt töltetni munkatársaikkal.