Új számítógépes termet kapott az Epreskerti Iskola

fotó 1 (4)Önkéntes munkával újult meg a debreceni Epreskerti Általános Iskola informatikai terme.

Ez volt az első állomása annak a komplex programnak, amelyre az ITSH CSR pályázatán nyert, a Dimény István projektvezető által szervezett, service line-okon átnyúló csapat felhasznált. A csapatban Internal IT-s, Desktop Services & Solutions-es (DSS), CES Field Support-os, Solutions & Projects-es (S&P), Computing Services & Solutions-es (CSS), valamint HR-es kollégák vettek részt az IT Services Hungary részéről.

Teljes új informatikai terem korszerű eszközökkel
Az Epreskerti Általános Iskolában emelt szintű informatikai oktatás folyik, az iskolai informatikai terem azonban az oktatáshoz méltatlan, rendkívül rossz állapotban volt. A kollégák a pályázat elkészítése során felmérték, hogy hogyan lehetne javítani ezen a z állapoton, milyen felújítási munkákat kell elvégezni egy korszerű oktatási terem kialakítása érdekében. Az ITSH-s csapat a november 21-23-i hétvégén kifestette a termeket, kicserélték a teljes gyengeáramú hálózatot és megújult a LAN kábelezés is a számítógéptermekben. Az iskola által vásárolt 22 új számítógépet beállították, ezekhez az eszközökhöz az iskola új egereket és billentyűzetet is kapott az IT Services Hungary-től. A felújításról a Debrecen Televízió és dehir.hu is beszámolt.

IT Day @ Epreskerti Általános Iskola
A program következő lépése egy szakmai előadásokat is magában foglaló nyílt nap volt decemberben, ahol a kollégák bemutatták, hogy világ az informatika világa, és hová tart ez az iparág, melyek a legújabb trendek, technológiák. A gyerekek nyelvén játékos formában bepillantás adtak az IT Services Hungary és a T-Systems International világába és megmutatták a diákoknak, hogy milyen lehetőségek várják őket az ITSH-nál.

A csapat a pályázati munkálatokat folyamatosan rögzítette, melyből egy bemutató videót is készített.