Ugrás a távolba a CHM4 csapatával

Epreskerti Általános Iskola 2016A debreceni CHM4 (SeM) csapata a CSR pályázat keretében távolugrópályát épített az Epreskerti Általános Iskola diákjai számára.

Az IT Services Hungary (ITSH) kiemelt figyelmet fordít tevékenységének társadalmi, környezeti és gazdasági hatásaira, és társadalmi szerepvállalási stratégiájában, megfogalmazott elvek mentén a társadalom aktív, felelősen gondolkodó tagja szeretne lenni. 2013 óta a CSR pályázat keretében anyagi támogatást is nyújt olyan dolgozói önkéntes munkák megvalósításához , melyek hozzájárulnak a környezet, a közösség fejlődéséhez.

A 2015-ben már harmadik alkalommal meghirdetett CSR pályázatra ismét rendkívül értékes munkák érkeztek. Az egyik győztes pályázat  – a CHM4 (MU IT/SeM) csapata –  a debreceni Epreskerti Általános Iskola távolugrópályájának építésére vállalkozott. A csapat mindenképp gyerekeken szeretett volna segíteni, az Epreskerti Általános Iskola pedig informatika tagozatos, így nem volt meglepő az IT területen dolgozó kollégák döntése. Az iskolát már 2014-ben is támogatta az ITSH a pályázat keretében, akkor a számítógépes park felújítására került sor.  (A 2014-es pályázatról bővebben itt olvasható). A cél az volt, hogy a szabadon eltöltött tanórákon egy felújított távolugrópályán sportolhassanak a gyerekek, ha már az iskolának nincs tornaterme.

A munka több lépésből állt, elsőként a talajt előkészítésére került sor.  A régi, kopott és szakadt gumiszőnyeget el kellett távolítani, csak ezt követően tudták elrendezni a talajt. A kollégák tudásuk legjavát beleadva eltávolították a gyomokat, törmelékeket, melyben már az iskola tanulói és tanárai is részt vettek.
Ezt a folyamatot követte a terep előkészítése. A kivitelező cég lebetonozta az alapot, és a területet termőfölddel töltötte fel, a távolugró gödröt pedig homokkal. Az egész napos eső nem könnyítette meg a munkát, de ez sem tántoríthatta el a CHM4 csapatát a pályaépítés befejezésétől.

A legközelebbi iskolanapon a tanulók nagy lendülettel és örömmel próbálták ki az új távolugró pályát, így a CHM4 csapat önkéntes munkájával megalkotta a legnagyobb „changet-t”.