TÜV MINŐSÍTÉSŰ SIX SIGMA KONZULTÁNS CSAPAT A DEUTSCHE TELEKOM IT SOLUTIONS-NÉL

Az új agilis világban a six sigma+lean még mindig hozzájárul a szervezet sikeréhez

Új fejezetéhez érkezett a 6Sigma csapat élete a nyár folyamán, amikor is személyesen Somos Pétertől, az UMS Consulting GMBH Senior Menedzserétől vették át Black Belt és Master Black Belt TÜV minősítésünket Erik Slooten – DT-ITS vezérigazgatója és Eva Csilla Belley – Head of Transformation Office – körében.

Ez az esemény mérföldkő a csapat életében, de ezen kívül a Deutsche Telekom IT Solutions számára is jelentős fontossággal bír, hogy ezen a téren képzett szakemberei legyenek.

„A 6Sigma nemcsak egy minősítés, hanem egy gondolkodásmód arra vonatkozóan, hogy hogyan elemezd és javítsd a vállalatod. Hiszünk abban, hogy egy kulcskompetencia felépítése e gondolat jegyében versenyelőnyhöz juttatja vállalatunkat. Egyre inkább azt látjuk, hogy a cégcsoporton belül a DT-ITS Hungary-t keresik a stratégiai kompetenciáink miatt. Nagyon büszkék vagyunk a 6Sigma Black Belt csoportunkra – számítunk rájuk  a saját fejlődésünk miatt is, valamint hogy csúcsminőségű kompetenciát tudjunk szolgáltatni a cégcsoport felé.”

Erik Slooten – Managing Director

 

2017-ben négy Green Belt és egy Black Belt minősítésű kollégával megalakult egy Six Sigma csapat, azért, hogy stratégiai szinten tudja támogatni a vezetőséget.

„A 6S több szempontból is előnyös egy cég számára. Segíti a munkavállalókat, mert hatékonyabb folyamatban tudnak dolgozni, támogatja a vezetőséget a döntéshozatalban és a költségcsökkentésben, illetve hasznos az ügyfeleknek, akinek a hangját minden esetben figyelembe vesszük.

Ezenkívül a jelenlegi stratégiák és döntések (pl. operational excellence, new normal, culture of measuremnet), illetve az egyre növekvő igény a digitalizációra, folyamatok javítására is mind aktualitást adnak a Six Sigmának és igazolják szükségességét.

Nagyon sok cég a szakembereket egy-egy projekt számára kívülről veszi meg, így mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nekünk vannak saját szakembereink.„

Éva Csilla Belley – Head of Trandformation Office

 

A csapat egyszerre végezte el a  Black Belt és a Master Black Belt képzést az UMS keretin belül. Az idáig vezető út alatt fejlesztették projektvezetési és konzultálási képességeiket, tapasztalatot szereztek folyamat és rendszerjavítás/redesing módszertanokban, mivel a Six Sigmát nemcsak a termelésben, hanem az IT szolgáltatásokban is remekül lehet alkalmazni.

“Ez az új Black Belt és Master Black Belt minősítés nemcsak egy elismerése  a T-Systems folyamatos üzleti fejlődésének, de bizonyítja, hogyan tud egy korábbi, jól alkalmazkodó DT központi kezdeményezés mint a Six Sigma +Lean továbbra is jelentősen hozzájárulni az egyéni szervezeti sikerekhez. Gratulálunk a Belteknek!

Péter Somos – senior manager of UMS GMBH

 

UMS Consulting 2006-ban kezdte el a Business Excellence Program (BEX) megvalósítását a T-Mobil-nál. 2008-ban a program vált a folyamatjavítás egyik standard módszertanává a Deutsche Telekomnál mivel gyakorlatias megközelítést adott a problémákra olyan komplex vállalati környezetben, mint a T-Systems.  Számtalan lehetőséget nyitott meg a DT szervezetek számára különböző tréningek, coachingok, konzultáció és bevált gyakorlatok világszintű cseréjének formájában.

BEX keretein belül számos kezdeményezés és program indult el támogatva ezzel a hatékonyságot a Deutsche Telekomnál:

  • Lean Six Sigma folyamat és termékjavítások már létező és új termékek számára (pl. HomeNet, 3G and 4G design és kivitelezés)
  • Saját bolt termelékenység (kiesési arány csökkenése, hatékonyság és bevétel növekedése)
  • Design to Cost and Value (adatközpont felállítás és tervezés)