További munkavállalókat vár az IT Services Hungary Pécsett

Zalaybuda[1]„Partnerség a piacképes pécsi oktatásért”, „Több száz fős bővítést tervez Pécsett az IT Services”, ”Magasan képzett fiatal munkaerőt vár az IT Services Hungary”– ez csak néhány cím azokból az újságcikkekből, amelyek az elmúlt egy évben jelentek meg az informatikai vállalat pécsi telephelyével kapcsolatban.

A Magyarországon 2006 óta jelen lévő, a német T-System leányvállalataként működő IT Services Hungary informatikai üzemeltetéssel foglalkozik, az informatikai szolgáltatások teljes spektruma megtalálható kínálatában. Mára az on-line megoldásoknak köszönhetően szinte teljesen mindegy, hogy Németországban vagy Magyarországon dolgozik a cég alkalmazottja, így számos olyan feladatot is ellátnak a pécsi telephely alkalmazottai, amelyek több ezer kilométerrel arrébb keletkeznek.  Elsősorban magas szintű német nyelvtudással rendelkező, az informatika iránt fogékony munkavállalókat várnak a baranyai megyeszékhelyre, ahol tavaly telepedett meg a vállalat. Hogy miért éppen Pécsett, arról Zalay Buda, a szolgáltató központ vezetője a következőket mondja:

Az IT Services Hungary a 2000-es évek közepén jelentős fejlődésnek indult Budapesten, de a cégvezetés felismerte, hogy a képzett munkaerő megtalálása, az alacsonyabb infrastruktúra költségek miatt érdemes lenne az ország más területei felé fordulni. Először Debrecenben, majd tavaly Pécsett is létrehozta szolgáltató központját.  Ma mintegy 120-an dolgozunk ebben a belvárosi irodaépületben, de folyamatosan keressük leendő munkatársainkat németül beszélő, informatikus végzetséggel rendelkező szakemberek személyében.

Ez a térség jelenleg nehéz gazdasági helyzetben van, amely jelentős a munkaerő elvándorlást eredményez. Az egyetemen végzettek közül is nagyon sokan keresik máshol a boldogulást. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a cég pécsi telephelye?

Többek között ez volt az egyik ok, amiért a vállalat ebbe a térségbe jött. Egyrészt itt van egy olyan egyetem, ahol több karon is folyik informatikai képzés, viszont nincs felvevő piaca a végzett hallgatóknak, másrészt sokan beszélik a német nyelvet a megyében lévő sváb falvak és kéttannyelvű középiskolai oktatás miatt. Bár az is igaz, hogy az elvándorlás valós probléma, de abban bízunk, hogy hozzájárulhatunk a lassításához és a friss diplomások egy része nálunk talál munkát.

Ha már szóba került a Pécsi Tudományegyetem, meg kell említeni, hogy idén márciusban aláírtak egy együttműködési megállapodást ezzel az intézménnyel.

Az egyetem kulcsfontosságú tényező számunkra, hiszen ha egymáshoz tudjuk illeszteni az igényeinket és az ő oktatási rendszerüket, akkor az egyetemről kikerülő fiatalok egy részének lesz nálunk állása. A nemrégiben aláírt keretmegállapodás arról szól, hogy a két fél kölcsönösen figyel egymásra, egyeztet. Azt látom, hogy a mai felsőoktatás egyre inkább nyit a piaci szereplők felé. A szerződés megkötése óta már tárgyaltunk az egyes karokkal és úgy vélem, sok dologban együtt tudunk működni.

Hogyan találta meg önt ez a nagy cég a pécsi telephely vezetésére?

Pécsi vagyok, itt születtem, itt jártam iskolába, itt diplomáztam műszaki informatikusként a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. Dolgoztam a Délhúsnál, a BAT Pécsi Dohánygyárnál, majd az Elcoteq-ben informatikai igazgatóként. Miután az Elcoteq becsukta a kapuit, Budapesten találtam állást, de mindig is Pécsett képzeltem a jövőmet, hiszen itt él a családom. Amikor már látszott az Elcoteq-nél, hogy nem lesz folytatás, igyekeztem az ott működő mintegy 30 fős informatikai csapatomat egyben tartani és olyan céget keresni, amely foglalkoztatná. Több cég után így jutottam el az IT Services Hungary-hez 2011-ben. Ekkor még nem volt szó arról, hogy én lehetnék a leendő pécsi csoport vezetője, ez csak később dőlt el egy interjú sorozatot követően.

Mekkora szabadsága van és milyen mértékben határozza meg a cégvezetés azokat az irányvonalakat, amelyek mentén dolgozhat?

Azt gondolom, hogy szabad kezet kapok a döntéseimhez. Ha a pécsi telephely sikeres, az az én sikerem, ha sikertelen, akkor rajtam kérik számon, hogy mi az oka. Bízom benne, hogy az előbbi lesz a jellemző a tevékenységemre. Ami érdekessége vagy furcsasága a jelenlegi beosztásomnak, hogy nem informatikai munkát végzek, hanem helyi ügyvezetői, menedzseri feladatokat látok el: elvárt képességekkel rendelkező kollégák megtalálása és alkalmazása, olyan irodaépület biztosítása, ahol megfelelő infrastruktúrát és színvonalas munkakörülményeket tudunk teremteni a munkatársak számára.  A kamarai kapcsolatok is nagyon fontosak, most azon dolgozunk, hogy az eszéki térség felé nyissunk kommunikációs csatornákat. Ott is van informatikát oktató egyetem, és ott is érdekelheti a munkaerőt az ilyen jellegű munka.

Milyen alapelvek szerint szervezi az irányítása alatt álló „csapatot” illetve a munkákat? Azt kihallottam a szavaiból, hogy felelősséget érez a munkatársai iránt.

Az IT Services Hungary több üzletágból épül fel. Vannak felhasználók támogatásáért felelős kollégáink, vannak informatikai rendszereket üzemeltető mérnökeink és alkalmazásfejlesztőink is. Mindegyik más képességet, szakmai tudást, hozzáállást igényel. Hogy ezek a feladatok közül mi kerül ide, arra nincs közvetlen ráhatásom. Minden esetben az üzletág igazgató dönt arról, hogy egy új megbízás esetén Pécsett, Debrecenben vagy pedig Budapesten lássák el a feladatot és ott bővítsék a csapatot.. Amit én tehetek, hogy a cégen belül promotálom a pécsi irodát és az itt elérhető kompetenciákat.  Ez már az ötödik multinacionális cég, amelynél dolgozom, de ennyire fiatalos és kézzelfoghatóan friss cégkultúrával még nem találkoztam. Gondolom, ez adódik abból is, hogy míg a legtöbb vállalatnál azt hallani, hány főt bocsássunk el, melyik szolgáltatást kell lemondanunk, még hol húzzuk meg a nadrágszíjat, addig itt nagyon pozitív hangvételűek a mindennapok. Hiszen arról beszélünk, hogy hány embert kell felvennünk, tovább növekszik a cég, újabb és újabb feladatok jönnek. Az átlag életkor a cégnél 25 és 30 év között van, az igazi kihívás az újonnan bekerülőknél, hogy megtanítsuk a diplomásoknak, mit jelent egy multinacionális cégnél dolgozni.

Miként fogadta a város a szolgáltató központ létrejöttét?

Értelemszerűen a polgármester úr is örömmel fogadta a cég pécsi telephelyének megnyitását, hiszen a térség gazdasági fejlődése szempontjából nagyon fontos, az új munkahelyek létesítése Az ITSH tervezi, hogy Pécsett bővíti a telephelyét, nagyobb, kb. 800 fő elhelyezésére alkalmas  irodaépületet vesz igénybe. Jelenleg feltérképezzük  a lehetőségeket az új iroda kialakítása kapcsán, a Polgármesteri Hivatal a szakmai szempontok figyelembe vételével segítségünkre van az optimális megoldás kiválasztásában.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, 2013. június 12.
http://www.pbkik.hu/hu/del-dunantuli-gazdasag_2/cikkek/tovabbi-munkavallalokat-var-az-it-services-hungary-pecsett-62638