Sokan vagyunk és sokfélék – Hegedűs Hajnalka

Hegedűs Hajnalka

Hegedűs Hajnalka

Több, mint négyezren dolgozunk az IT Services Hungarynél. Mindannyian különbözőek vagyunk, és ezt a sokszínűséget szeretnénk egy kicsit bemutatni számotokra. A következő hetekben több fogyatékkal élő kollégát szeretnénk interjúkon keresztül bemutatni nektek. Mesélnek arról, hogy milyen tapasztalataik vannak a munkaerőpiacon, milyen személyes sikereket éltek már meg az ITSH-nál, miért dolgoznak itt szívesen, és hogyan indultak az első napjaik a cégnél.

Hajni az ITO munkatársaként adatbázis építéssel foglalkozik  és  augusztus óta dolgozik nálunk.  Születésekor oxigénhiányt szenvedett, aminek következtében központi idegrendszer sérülés alakult ki, ami a mozgására és a beszédére is egyaránt kihat. Szabadidejében szeret színházba és koncertekre járni, ismerkedni és a barátival tölteni a szabadidejét, és az sem baj, ha mindez a természetben történik.

Milyen várakozásokkal érkeztél a céghez?
Korábban teljesen más területen dolgoztam, azonban szerettem volna a szakmámban elhelyezkedni, mint programtervező informatikus, ezért is örültem az ITSH megkeresésének. Home Office-os kolléga vagyok. Augusztus óta dolgozom a cégnél, ezért még a betanulási időszaknál tartok. Jelenleg a kollégáim adják át számomra azt a tudást, amire az adatbázis építése során szükségem lesz. Továbbá mélyítem a fejlesztéshez szükséges szakmai ismereteimet.

Korábban milyen tapasztalataid voltak a munkaerő-piacon?
Az ITSH a második munkahelyem, a diploma megszerzését követően márciustól augusztusig pályázatfigyelőként dolgoztam, azonban ott a végzettségemnek megfelelő szakmai kihívásokkal nem kellett szembenéznem. De ezt a munkát is szívesen végeztem, és örültem annak, hogy bizalmat és lehetőséget kaptam az otthoni munkavégzésre.

Mi volt számodra a legnagyobb kihívás az ITSH-nál?
Korábban az adatbázis építés területén még nem szereztem munkatapasztalatot, ezért úgy gondolom, hogy a jelenleg felépítendő rendszer megvalósítása nagy kihívást fog jelenteni számomra.

Milyen jövőbeli terveid vannak?
Szeretnék szakmailag gyorsan fejlődni, és hosszútávon az ITSH munkavállalója maradni.