Partneri együttműködés a DT és a Daimler között: Online-szolgáltatások a személygépkocsikban

  • A Telekom és a Daimler a jövőben együttes erővel dolgoznak az „Online-autó” projekten
  • Új webes szolgáltatások a személygépkocsikban – még több kényelem útközben

2013-02-20_Daimler-Telekom-im[1] A Daimler AG az egész világon elérhető, új kommunikációs szolgáltatásokat tervez beépíteni a gépjárműveibe, a megvalósítás pedig a Deutsche Telekom (DT) szakmai támogatásával történik. A nemrég lezárult együttműködési megállapodás középpontjában olyan, a gépkocsikban biztosítandó új online-szolgáltatások és webes alkalmazások állnak, mint például a valós idejű közlekedési információk, mobilszolgáltatások, személyes rádió, valamint a közösségi hálók elérése. A gépkocsi vezetője az egész világon használhatja az összes online-szolgáltatást valamint a Mercedes-Benz alkalmazásait a COMAND Online multimédiás rendszeren keresztül. Az ehhez szükséges kommunikációs infrastruktúrát a Telekom biztosítja a Stuttgarti autógyártó számára. Ezentúl a jövőben minden Mercedes-Benz gépjárműbe egy különleges Machine-to-Machine (M2M) SIM-chip kerül, amely a mobil adatátviteli kapacitásért felel.

Horst Leonberger, a Deutsche Telekom „Online-autó” üzletágának vezetője hangsúlyozta: „Az emberek ma már új autó vásárlásakor nem csak arra kíváncsiak, hogy hány lóerő bújik meg a motorháztető alatt. A vevők innovatív online-szolgáltatásokat és gyors internetkapcsolatot szeretnének a járművekben. A Telekom pedig vitathatatlanul a legjobb választás, arról van szó, hogy egyszerre kell felhő-infrastruktúrát, szolgáltatásokat és online-kapcsolatot biztosítani. Ezért tudunk ügyfeleinknek olyan intelligens mobil-megoldásokat is felkínálni, amelyek kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetik a közúti közlekedést.

Peter Häußermann, a Dailmler AG Villamossági, elektronikai és telemetriai főosztályvezetője hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál ez az együttműködés, hiszen a Deutsche Telekom személyében egy igazán erős partnert sikerült megnyernünk a világszerte elérhető online-szolgáltatásaink tervének megvalósításához. Termékújdonságainkból először a CeBIT-en adunk majd ízelítőt, a Deutsche Telekom standján.

Ezeket a fejlesztéseket akár Ön is megtekintheti az idei a CeBIT-en március 5-9. között a Deutsche Telekom standjánál (4-es csarnok C26-os stand). A Deutsche Telekom megjelenése az ipari vásáron teljes mértékben klíma-semleges, ugyanis a stand felépítése és működtetése okán szükségessé váló CO2-kibocsátást a külföldi CO2-kibocsátás csökkentését célzó projektek 100%-ban kompenzálják.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. február 27.