Nagy lehetőséget lát a pécsi fiatalokban

Zalay Buda Pécsi Központ vezető IT Services Hungary

Zalay Buda
Pécsi Központ vezető
IT Services Hungary

Az IT Services Hungary, az információs és kommunikációs iparág legnagyobb hazai munkaadója nemrég jelentette be, hogy tovább bővíti jelenleg is több mint 200 főnek munkát adó pécsi telephelyét. A főként fiatalokat foglalkoztató, folyamatosan fejlődő és bővülő cég pécsi vezetőjével, Zalay Budával beszélgettünk.

Mit kell tudni a cégről és ezen belül a pécsi központról?
A német Telekomnak anyavállalatként különböző üzletágai vannak, az informatikai és infokommunikációs feladatait a T-System International nevű cégébe szervezte ki, ennek vagyunk mi egy magyarországi leányvállalata. Az IT Services Hungary 2006 óta van jelen Magyarországon, először Budapesten tűnt fel, majd 2008-ban Debrecenben folytatta a növekedést, 2012-ben pedig Pécsett is telephelyet nyitott. Ma 217-en vagyunk a baranyai megyeszékhelyen, a növekedést jelenleg elsősorban itt képzeli el a cég, mert lehetőség van arra, hogy az informatika iránt érdeklődő és német nyelven beszélő fiatalokat találunk.

Ezek szerint az elvárás a német nyelv ismerete és informatikai tudás megléte?
Az idegen nyelv mindenképpen elvárás, a preferált a német, mellette az angol. Az informatikai tudás és/vagy tapasztalat nagy előny, de ha valaki csak érdeklődik a számítástechnika iránt, akkor megtanítjuk neki a szükséges ismereteket.

Miért pont Pécsen lehet meg a kellő potenciál?
A cég korábbi felmérései alapján ez a város több szempontból is kedvező adottságokkal bír: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem több karán is zajlik informatikai oktatás. Másrészt a német nyelv valamivel népszerűbb, mint az ország más területein, hiszen egy jelentős sváb közösség él a környéken. Ráadásul nincs olyan nagy munkáltató, aki hasonló szektorban szolgáltatna. Ezek a paraméterek mind kedveznek ahhoz, hogy a cég ezen a területen kezdjen fejlesztésbe, terjeszkedésbe.

Sok fiatal dolgozik Önöknél. Ez mennyiben határozza meg a munkahelyi légkört?
Több helyen dolgoztam már, így a korábbi tapasztalataimhoz képest is kijelenthetem, hogy nagyon fiatalos a környezet, csak néhány 40 fölötti alkalmazott van, a többség huszonéves. Ez önmagában is pozitív légkört teremt. Szintén üdvös, hogy bővülő, növekvő pozícióban vagyunk, ami sajnos manapság ritka. Senkinek nem kell szorongania, hiszen ahelyett, hogy megszabadulnánk a munkaerőtől, új embereket veszünk fel.

Mik azok az attitűdök, amiket a mai munkaerőpiacon általános elvárásnak tekinthetünk?
Mivel a felsőoktatásban nehéz gyakorlati ismereteket szerezni, egy-egy szakmát mélységéig elsajátítani, ezeket ma már inkább a cégek adják, akik felismerték, hogy teljesen kész embereket ritkán kapnak az egyetemről. Sokkal inkább az olyan képességeket keresik, amik azt biztosítják, hogy az adott ember nyitott a fejlődésre, igényes a munkája felé és van benne egyfajta előrelépési szándék. A munkavállalóknak ilyen szemlélettel nagyobb sikerük lehet: ha tudnak lelkesedni és egy feladattól nem megijednek, hanem kihívást, megoldandó problémát látnak benne.

Sokak szerint a felsőoktatás nagy hibája a gyakorlati képzés hiánya. Ezen hogyan lehetne Ön szerint segíteni?
Több együttműködési programunk is van az egyetemmel. Az egyik ilyen egy Train IT program, amiben service deskes kollégák kapnak intenzív képzést, amit vizsgával zárnak a Pollackon, ottani oktatókkal. A másik program egy rést próbál betölteni, ugyanis kevés SAP szakember van az országban (a SAP egy integrált vállalatirányítási rendszer – a szerk.). Szerződést kötöttünk a TTK-val, így a hallgatók egy szuperkurzus keretein belül SAP-képzést végezhetnek el. Nyílt napokat is tartunk, amikor az egyetemisták megnézhetik, hogy néz ki a cég, ami sok esetben felülírja a fejükben lévő elképzeléseket, közelebb hozza hozzájuk a közeget. Igyekszünk mindezek mellett egyre több gyakorlati helyet is biztosítani. Ilyen és ehhez hasonló együttműködésekre lenne szükség ahhoz, hogy még jobb munkaerőt termelhessenek az egyetemek.

Nemrégiben Angster József-díjat kapott. Mit gondol erről? (A díjat a Kereskedelmi és Iparkamara adja annak a magánszemélynek, aki Pécs városában vagy annak közvetlen környezetében munkahelyteremtő vagy gazdaságfellendítő tevékenységet végez – a szerk.)
A díj elsősorban a cég miatt került hozzám, ezért nem szerénységből mondom, de főként a cégé az érdem és másodsorban az enyém. Rendkívül jó élmény volt a díj átvételekor olyan vállalkozók között ülni, akik meghatódva vették át az elismerést – például egy idős úr, aki egész életében autószerelőként dolgozott.

Pécsiként miként viszonyul a városhoz?
Pécsett születtem, lokálpatriótának érzem magam, nyitott szemmel próbálok járni a városban. Ezért is örülnék, ha sikerülne fellendíteni a helyi munkaerőpiacot, amihez mi is hozzájárulunk. A város teljes mértékben támogat miket és örülnék, ha több céget sikerülne idevonzani.

Forrás: PécsMa.hu, 2014. március 18.