Munka az van rengeteg – mondja az IT Services ügyvezetője

Mechwart András 2014Start-program címmel kiszélesíti a középiskolákkal való kapcsolatát az IT Services Hungary Kft. A gyakorlati ismeretek elsajátítását támogató program hozzásegíti a diákokat és a pedagógusokat is ahhoz, hogy megismerkedjenek az informatikai iparágban rejlő lehetőségekkel. A Start-program először Hajdú-Biharban és Baranyában vált elérhetővé.

A Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola már hat éve közvetlen kapcsolatban áll az IT Services Hungaryvel. Így itt olyan elméleti és gyakorlati képzéshez jutottak, amivel a diákok könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. “Infrastruktúrában kaptunk támogatást, laborberendezésben számítógépek vásárlásában, valamint témákat kaptunk arra vonatkozóan, hogy mi lehet a tananyag, amelyet érdemes figyelembe venni, hogy a diákok el tudjanak helyezkedni” – mondta el Barcsa Lajos, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola igazgatója.

Az IT Services Hungary vezetője kedden bejelentette, hogy Start-program néven kiszélesítik a középiskoláknak eddig nyújtott segítséget. Céljuk, hogy elősegítsék a versenyképes informatikai tudás megszerzését. Ezzel stabil munkahelyeket teremtenek és biztosítják a náluk dolgozó több mint 3500 ember utánpótlását is. “Ez egy óriási szám, de ez még tovább tud növekedni, hogyha találunk ilyen fiatalokat, mert munka az van rengeteg. Nekünk tehát az a feladatunk ezzel a programmal és az a célunk, hogy azt az utánpótlási  kört bővítsük, melynek segítségével folyamatosan lehet újabb és újabb munkavállalókat találni”– nyilatkozta Bőthe Csaba, az IT Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Somogyi Béla alpolgármester azt mondta: tudatosan törekszenek arra, hogy olyan beruházásokat telepítsenek a városba, amelyek magas hozzáadott értéket teremtenek. Erre épül az iskolarendszer is. “Ezt a célt, azt gondolom, elértük, hiszen nagyon sok olyan cég van ma már a városban, amely nem fog elmenni néhány év múlva, hogyha valahol olcsóbb munkaerőt talál” – vélekedik Somogyi Béla alpolgármester.

A vállalat jelenleg 11 középiskolával van kapcsolatban és ez a szám nőni fog. Pappné Gyulai Katalin, a Klik megyei vezetője azt mondta, hogy a Start-program nemcsak Debrecenben, de több Hajdú-Bihar megyei iskolában is elérhetővé vált. “Nem mindegy, hogy most az utcára képzünk gyerekeket, vagy pedig ténylegesen a társadalomba el tudnak helyezkedni és végezni az elkövetkezendő időszakban azt a munkát, amire készülnek az iskolapadban” – hangoztatta Pappné Gyulai Katalin, a Klik tankerületi igazgatója.

A Start-program az első fázisban Hajda-Bihar és Baranya megyében indul, de a vállalat az ország más területeiről is várja a középfokú intézmények jelentkezését.

Forrás: Dehir.hu, sajtóhírek, 2014. március 19.
Videógaléria: Dehir.hu