Mérföldkő az online autózásban

  • A Deutsche Telekom és a BMW hotspottal látja el az autókat
  • Nagysebességű LTE internet a gépjárművezetők és utasaik részére
  • BMW ConnectedDrive hotspotot kapnak a Sixt BMW bérautói

Az autó guruló hotspottá alakul: A CeBIT 2013-on a Deutsche Telekom és a BMW csoport bemutatta, hogy hogyan lehet nagysebességű LTE internetkapcsolatot megbízhatóan autókba telepíteni. A gépjárművezetők és az utasok egyszerre nem kevesebb mint nyolc wifi-eszközzel csatlakozhatnak az internetre, és mobiltelefonjukon, laptopjukon vagy táblagépükön élvezhetik az akár 100 Mbps sebességű szélessávú kapcsolatot.

A Deutsche Telekom Németországban 12 000, világszerte pedig 50 000 hotspotból álló bázist alakított ki. A vasúton és repülőn utazók számára már biztosítottuk a szélessávú kapcsolatot, és ezt a listát most az autókkal is kiegészítjük” – mondta Reinhard Clemens, Deutsche Telekom igazgatósági tagja, a T-Systems vezérigazgatója. „A mindenütt megtalálható hotspotok korlátlan digitális mobilitást tesznek lehetővé a teljes utazás során, még akkor is, különböző közlekedési eszközöket használunk.”

A BMW ConnectedDrive hotspot exkluzív bemutatkozására Németország legnagyobb autókölcsönzőjénél, a Sixtnél kerül sor. 2013 nyarával kezdődően az autókölcsönző németországi flottájába tartozó BMW gépkocsik nagy részét BMW ConnectedDrive hotspottal látják el. Az új szolgáltatás a Sixt és a Deutsche Telekom hotspot ügyfelek számára ingyenes lesz az első 12 hónapban. Arra vonatkozóan is születtek tervek, hogy az ajánlatot a jövőben más ügyfélcsoportok számára is elérhetővé teszik.

A szolgáltatás előnyei közé tartozik, hogy a vezető indulás előtt vagy pihenők során szinkronizálhatja terminálját és például online zenehallgatásra használhatja azt. Az utasok egyszerűen hozzáférhetnek nagy mennyiségű adathoz, amelyet le is tölthetnek. A gyerekek a hátsó ülésen online videókat nézhetnek, zenét hallgathatnak vagy hordozható konzolokról online játékokat játszhatnak. A cél az, hogy a felhasználók nagy mennyiségű adathoz férhessenek hozzá LTE sebességgel utazás közben vagy a pihenők során anélkül, hogy ez saját egyéni mobilkommunikációs tarifájukat terhelné.

Az erre a célra az autókba telepített hardver a vonatokon, hotelekben és várótermekben találhatókhoz hasonló hotspotokat létesít, amelyekhez wifi készülékek segítségével bárki csatlakozhat. Az autóban egy beépített antenna gondoskodik a lehető legjobb hálózati vételről, a felhasználóknak pedig nem kell saját adatátviteli szerződésük miatt aggódniuk vagy új SIM-kártyát beszerezniük. Minden elő van készítve ahhoz, hogy ők csak beszálljanak és kezdhessék a böngészést!

A Sixt és a BMW ConnectedDrive hotspot végre az autókba is elhozzák a nagysebességű wifi kapcsolatot. A gépjárművezetők és az utasok ugyanúgy kapcsolatba léphetnek a világgal, ahogy azt otthon, kávézókban vagy hotelekben teszik.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. március 12.