Mentor Oscar: idén rekord számú pályázó volt

4341Több mint 8 millió forint értékben vehettek át nyereményeket az idei Mentor Oscar díjazottai. a 7. Magyarországi Coaching Konferencián.

A már hagyománynak számító rangos szakmai elismerést mind szervezeti, mind egyéni kategóriában azok kaphatják, akik hazánkban a legjelentősebb eredményeket érték el a mentoring és coaching szemléletű vezetés terjesztésében és/vagy alkalmazásában a munkájuk során.

Díjazottak
A beérkezett, összesen húsz magas színvonalú pályázat közül a szakmai zsűri döntése alapján a szervezeti kategóriában a díjazottak:

  • GE Lighting (GE Hungary Kft.), ahol párhuzamosan két mentoring programot is futtatnak: ez a ,,Felsővezetői Női Mentoring” és ,,HR-es mint Coach” kapta az első helyezést.
  • Második helyezett a Magyar Posta Kulcsember Programja, amely 43 mentoráltnak nyújtott támogatást az elmúlt évben.
  • A harmadik hely az egyéves mentoring programot működtető IT Services Hungary Kft.-é lett.
  • A zsűri különdíjjal jutalmazta a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központot az induló vállalkozásokat segítő, nagyon átgondolt és alaposan megszervezett mentoring programját.

Az egyéni díjak:

  • Első: Gothárdi Ibolya (Vodafone Magyarország Zrt.),
  • Második: Martin Coulam (Tesco Globál Áruházak Zrt.)
  • Harmadik: Hradek Viktória (AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt.)
  • Egyéni különdíj: Nagy Terézia (Ericsson Magyarország Kft.).

Erős mezőny
„Minden pályázat méltó volt elismerésre, így a zsűri igen nehéz döntéseket hozott, amikor választani kellett. Az alapos elemzéseket követő vita eredményeként, úgy döntöttünk, hogy csak és csakis a pályázati anyagot vesszük figyelembe a nyertesek kiválasztásakor” – meséli Gerlei Béla a Karrier Intézet igazgatója, a zsűri tagja.

Nem minden mentoring program sikeres
Az átgondolt, jól felépített és támogatott programok viszont kiugró eredményeket produkálnak. Azok a kis- és középvállalatok, ahol mentoringot alkalmaztak 70%-ban öt évig vagy tovább fennmaradnak, ahol viszont nem került sor mentoringra, csak 36% volt a túlélési arány. A mentoring rendszert működtető nagyvállalatok alacsonyabb fluktuációról, gyorsabb beilleszkedésről számolnak be.

Elismerik a mentorokat
A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését. A díj az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván olyan fórumot biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak.

A zsűri tagjai voltak:
dr. Dobay Róbert (Menedzsmentor Kft.)
Füzér Gábor, Pető Gábor (Assessment Systems Hungary Kft.)
Gerlei Béla (Karrier Intézet Kft.)
Komócsin Laura (Business Coach Kft.)
Sávainé Ábel Anita (K&H Bank Zrt.)
Skonda Mária exeutive coach és mentor

Forrás: HR portál, TV2.hu, sajtóhírek, 2015. február 19.