Még több munkaerő kell

Páva Zsolt polgármester és Bőthe Csaba, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója

Páva Zsolt polgármester és Bőthe Csaba, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója

Tovább bővíti pécsi telephelyét az információs és kommunikációs iparág legnagyobb hazai munkaadója, az IT Services Hungary. A jelenlegi 220 fős alkalmazotti számot több száz fővel növelnék pár éven belül. Az ehhez szükséges szakembereket már most elkezdik képezni. Az informatikai és nyelvi oktatás fontosságáról, valamint a Start program részleteiről a cég képviselői sajtótájékoztató keretében számoltak be, melyen Páva Zsolt polgármester is részt vett.

A piacképes és gyakorlati tudás megszerzését támogató informatikai oktatás megteremtése érdekében a vállalat több éve ápol szoros kapcsolatot a hazai felsőoktatási intézményekkel és középiskolákkal. Az együttműködés érdekében most Start programját indítja útjára a ITSH.

A program olyan elemekre épül, amely hozzásegíti a pedagógusokat és a diákokat ahhoz, hogy megismerkedjenek az informatikai iparágban rejlő lehetőségekkel, illetve lehetővé teszi a diákok számára, hogy a képzés során elsajátított készségeket az iskolából kikerülve azonnal kamatoztatni tudják.

Páva Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta, nagy öröm a város számára, hogy Pécsen ez a program már beindult és jelenleg ott tart, hogy egy újabb fejlesztési fázis indulhat el. “Valójában Pécs számára ez nem új gondolat, ugyanis a helyi ipar az elmúlt száz év során egyre inkább leépülő spirálba került, tehát minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy a kialakult helyzeten változtatni és javítani tudjunk” – fogalmazott a polgármester.

Az IT Services Hungary  pécsi megjelenése hosszas, de harmonikus munka eredménye. A cég minőségi munka révén, főként a fiatalok számára nyújt kvalitásos és komoly foglalkoztatást. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy már a középiskolákban megkezdődjön a tudatos utánpótlás-nevelés. “Hatalmas eredmény és még nagyobb öröm a város számára, hogy be tudta bizonyítani, Pécs igenis alkalmas a szakmai kihívások legyőzésére” – tette hozzá Páva.

Bőthe Csaba, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy mindenhol komoly problémát jelent a fiatalok számára megfelelő perspektívát teremteni és olyan munkahelyet kínálni, amiben valóban stabilitást, kiugrási-, valamint karrierlehetőséget látnak. “Azt gondoljuk, vállalatunk mindenképpen tud ebben segíteni” – mondta.

Pécsen jelenleg 220 fő dolgozik a vállalatnál, melynek közel fele az egyetemről került ki. Emellett egy alapítványi és öt állami középiskolával köt szerződést a cég, így a megyében pedig összesen 2916 diákot érnek el.

Forrás: Pecsma.hu, sajtóhírek, 2014. április 2.