Márkázott pihenősarok a Corvinuson

Márkázott pihenősarok a Corvinuson

Októben 20-án a DT-ITS három kollégája látogatott el a Budapesti Corvinus Egyetemre: a cég pénzügyi vezetője, Őrffy Zsolt, Kónya László, a Growth Portfolio üzletágunk vezetője és az egyetemi kapcsolatokért felelős Gergely Zsolt. A látogatás apropója a nemrég átadott márkázott pihenősarok és egy rövid beszélgetés volt, melyen az egyetemet ez alkalommal Held Imre, a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok szakmai főtanácsadója, valamint Dr. Marciniak Róbert, a Vezetéstudományi Intézet  docense képviselte.

Vállalatunk 2019-ben kezdte felépíteni együttműködési programját, azzal a céllal, hogy az IT területen túl is legyenek egyetemi kapcsolataink neves intézményekkel. A Budapesti Corvinus Egyetemmel való együttműködésünk ennek megfelelően elsősorban a brandépítésre fókuszál Magyarország egyik legkiválóbb felsőoktatású intézményében. A jelenlegi projekt keretén belül a DT-ITS szponzorációs alapon két évig bérel egy egyetemi pihenősarkot és siker esetén további hosszabbítást tervez. Az együttműködés kapcsán mindezek mellett Kónya László és kollégái nemzetközi projektmenedzsment előadásokat is tartanak a Vezetéstudományi Intézetben.

A beszélgetésen többek között szó esett egy jövőbeli ösztöndíjprogramról is, melyet azon tehetséges hallgatók számára indítanánk, akik német nyelvtudással is rendelkeznek. Az ösztöndíj lényege, hogy a hallgatók olyan gyakorlati környezetben tudják tudásukat hasznosítani az egyetemi képzés alatt és után, ami hozzájárul szakmai fejlődésükhöz, illetve a számukra legérdekesebb és legmegfelelőbb szakmai környezet megtalálásához. A program, amelyet 2022 tavaszán tervezünk elindítani, egyedülálló módon egyszerre ösztönözné a tanulókat a gyakornoki tapasztalatszerzésre és a diploma megszerzésére.

Bízunk benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan az együttműködés egyre több területre kiterjed és valódi értéket teremt az egyetem, a vállalat és az érintett diákok életében.