Magyarország, a karmester

Kónya László

Kónya László

Az információs és kommunikációs technológiák (ICT-k) erősen globalizált piacán egyre nagyobb szükség van „karmesterekre”, akik a nemzetközi projekteket − az abban részt vevő szakembereket és részterületeket − összefogják, működésüket összehangolják. Kevesen tudják, hogy ebben, a szakmában projektmenedzsmentnek nevezett tevékenységben Magyarország nagyhatalomnak számít: nem utolsósorban az IT Services Hungary (ITSH) közel félszáz projektmenedzserének köszönhetően.

 

Szakembereinknek komplex feladatokat kell megoldaniuk. Ha például az anyavállalatunk, a német T-Systems egy adatközpontot átköltöztet Amerikából Malajziába, a projektet éppúgy Magyarországról koordináljuk, mint azt, ha a vállalatcsoport megnyer egy nagy nemzetközi pályázatot és az új ügyfél szolgáltatásait kell − ahogy a szakmai zsargonban mondjuk − migrálnunk egy másik országba. Magyarország komoly üzleti előnye egyrészről a jól képzett, tapasztalt szakembergárda, másrészt a földrajzi elhelyezkedése, ami megkönnyíti a projektek irányítását: ha ugyanis három különböző időzónában kell dolgozni Magyarországról, akkor is adódik legalább háromórányi átfedés, ami minden partnernek megfelelő.” − mondja Kónya László, az ITSH Solution and Projects üzletágának vezetője.

Enrique Nichols

Enrique Nichols

Az ITSH projektmenedzserei vállán nagy teher van: munkájuk hatékonysága ugyanis közvetlen összefüggésben van az egész projekt sikerével, amihez − Enrique Nichols, a nemzetközi projektmenedzsment-csapat vezetője szerint − három tényező “együttállására” van szükség: kell hozzá a szakmai minőség, a gyorsaság és az előrelátóan kiszámolt, feszesen tartott költségvetés. A projektmenedzserek dolga az, hogy mindhárom feltétel érvényesülését biztosítsák, egyik se mehessen a másik rovására − ráadásul mindezt úgy kell megoldaniuk, hogy a világ más-más pontján lévő kollégákkal rendszerint csak virtuálisan találkoznak. T-Systems csoportban egyértelmű szakmai elismerést vívott ki az IT Services projektmenedzsereinek szakmai felkészültsége − mintegy 40 százalékuk nemzetközi projektmenedzser minősítéssel is rendelkezik −, melynek révén magas minőséget biztosítanak az általuk koordinált projektnek. Nichols szerint abban, hogy ez így van, nemcsak az játszik szerepet, hogy a Magyarországról nyújtott szolgáltatások 80 százalékában a legmagasabb szinteken lévő szakemberek vesznek részt, hanem az is, hogy ITSH-nál kialakítottak egy ún. projektmenedzser karrierrendszert. Ennek az életpályamodellnek öt szintje van: a folyamatos képzéseknek köszönhetően a kollégák fokozatosan előrébb tudnak lépni a projektmenedzsment-“értékláncon”. A belső előmeneteli rendszerben kulcsfontosságú a nemrég indított projektmenedzsment-akadémia is, amelynek a képzésen túl a projektmenedzsment-kultúra terjesztésében is szerepe van.

Az éles verseny következtében a piacnak ebben a szegmensében már nem csupán az ár a meghatározó döntési szempont az ügyfelek részéről, hanem a minőség is. “Az ITSH-nál ezért elengedhetetlen, hogy jól képzett, több nyelvet beszélő szakemberekből álljon fel a csapat. És bár a jelenlegi ötven fővel már ma is mi büszkélkedhetünk a legnagyobb projektmenedzsment-teammel Magyarországon, jövőre nyolcvan-kilencven fősre bővítjük a csapatot. Ezáltal − Németországon kívül − Magyarországon lesz a cégcsoport legnagyobb projektmenedzsment-központja” − engedett bepillantást a közeljövő terveibe is Kónya László.

Forrás: Napi Gazdaság, 2013. október 22.