Lezajlott az I. ITSH Esport Bajnokság, a Summer League

Az ITSH Summer League döntőjében Counter Strike: Global Offensive-ben, Hearthstone-ban és League of Legendsben vehették át a győztesnek járó kupát a legjobb játékosok.

Magyarország első üzleti ligája indult el 2019-ben az ITSH-nál. A négy telephely játékosai hosszú heteken keresztül mérkőztek meg egymással az élő döntőben való részvételért és a Summer League bajnoki címéért. Kollégáink Counter-Strike: Global Offensive-ben, Hearthstone-ban és League of Legendsben néztek farkasszemet egymással. Összesen közel 100 munkatársunk vágott bele a harcokba, de csak egy győztes emelhette magasba a kupát minden játékban.

Az I. ITSH eSport Bajnokság, a Summer League döntőjét 2019. szeptember 12-én a Mill Park konferenciatermében rendeztük meg, illetve a Videosquare-en online is közvetítettük, hogy egyetlen érdeklődő se maradhasson le.

A döntő a Counter-Strike: Global Offensive-vel kezdődött, ahol a ForTheWin (Horváth Tamás Dániel, Bajó Dávid, Parnicsán Patrik, Polákovics Adrián, valamint Falusi Tibor) és a Just Friends (Guthy Miklós, Nyitrai László, Kukoly Márk Balázs, Fejes András, Bagi Levente és Ölveti Lajos Attila) is beleadott apait-anyait, de a játékosok közötti különbség végül három mérkőzésen eldöntötte a bajnoki cím sorsát. A Just Friends két sima meccsel kezdte a döntőt, a harmadikban viszont a FTW óriásit játszott, de az utolsó pillanatokban elfogyott az erejük. Végül 3-0-ra a Just Friends nyert, így a debreceni csapat lett a liga első győztese.

A League of Legends utolsó fordulójában a Team Duo Mid (Rácz Gergely András, Juhász Tamás, Kránicz Balázs, Kásler Barnabás, Nagy Szilvia Zsanett, illetve Juhász Balázs) és az ITsHÖR (Angyal Róbert, Lopusni János, Károlyi Péter Antal, Lehoczki-Krsjak Márk, Wéber Mark Dávid, Szászi Szabolcs Gyula, illetve Kiri Dominik) parádés mérkőzésekkel szórakoztatták a helyszínen és a streamen szurkolókat. Végül az ITsHÖR nyerte meg a széria utolsó meccsét, így az ő kezükben landolt a trófea.

A nap zárásaként a virtuális kártyásokért izgulhattunk. Komlósi Máté és Kránicz Balázs jutott el a döntőig, ugyanis Joó Zsanett és Lőrinczi Gábor is feladásra kényszerült az elődöntőkben. A végső ütközet a vártnál simább eredményt hozott, mivel Komlósi Máté 3-0-ra behúzta az összecsapást.

Nagy örömmel láttuk, hogy a Summer League döntőjét 2500-an megnyitották, volt olyan pillanat, hogy egyszerre 300-an követték az izgalmas összecsapásokat. Ezek a számok magukért beszélnek és megerősítenek minket abban, hogy igenis van létjogosultsága egy e-sport rendezvénynek vállalaton belül is.

Végül, de nem utolsó sorban, szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük Rozsnyai László Tibornak és Csépe Leventének a rengeteg, szervezésbe feketetett munkát, energiát és időt, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre az ITSH Summer League.

Az esport1 beszámolóját itt találjátok, a győztesekkel és szervezőkkel készült interjút pedig itt tudjátok megnézni.