Legjobb munkahely díjat kapott az IT Services Hungary

EBA_RSM_LogoA European Business Awards a legjobb munkahelynek választotta az IT Services Hungaryt, közölte a vállalat.

Különböző szempontok alapján hasonlítja össze a legjobb munkahely címért pályázó cégeket a European Business Awards üzleti verseny európai szervezőbizottsága. Ennek alapján a 2014/2015 év magyar győztese a „Best Employer of the Year” kategóriában az IT Services Hungary (ITSH) lett. A rendszerintegrációval és -üzemeltetéssel foglalkozó nagyvállalat hazánk legnagyobb foglalkoztatója az infokommunikációs iparágban: magasan képzett munkatársainak száma az év végére eléri a 3900-at. A rangos díj azonban azt jelenti, hogy az ITSH jelenleg nemcsak az ICT-szektor legnagyobb, de egyúttal a teljes magyar munkaerő-piac legjobb munkahelye is.

A nemzetközi zsűri döntését kommentálva Bőthe Csaba, az ITSH ügyvezetője elmondta, ennek az elismerésnek azért örül különösen, mert az ITSH épp akkor érdemelte ki a legjobb munkahely kitüntető címét, amikor a vállalat történetének fontos mérföldkőhöz ért. Az ITSH már az év elején Magyarország legnagyobb ICT foglalkoztatója lehetett a maga 3200 munkatársával, ez a szám, a cég tervei szerint, év végére már 3900 fősre duzzad, ami – többek között – a debreceni és a pécsi telephelyek kibővítését, részben új helyre költözését is indokolttá tette.

A T-Systems International leányvállalataként működő ITSH-nak – megbízásállománya növekedésével – párhuzamosan nő a munkaerő-igénye is: a cégnél nyelveket, elsősorban németül és angolul beszélő fiatal szakembereket keresnek folyamatosan. A szakember-utánpótlást részben az négy magyarországi településen – Budapesten, Debrecenben, Pécsett, és Szegeden – létesített szolgáltató-központjaik és az adott térség felsőoktatási intézményei között kialakított szoros együttműködések biztosítják, részben pedig a cég folyamatos „toborzó akciói”, amelyek közül nem egy kifejezetten innovatív módját választotta az új kollégák megszólításának. (Idén például on-line játék keretében is kerestek új kollégákat, akiknek egy 3 dimenziós, virtuális környezetben kellett különféle „próbákat” kiállniuk.)

„Már az is megtiszteltetés és persze nagy felelősség a számunkra, hogy a szakmánkban mi vagyunk a legnagyobb munkahely. Az azonban, hogy nemcsak mennyiségi, de minőségi szempontból is mi lehettünk a legjobbak – ráadásul nemcsak saját iparágunkon belül, hanem több iparág közötti megmérettetésben végeztünk az élen – a vártnál is beszédesebb visszaigazolása a munkáknak. Annak a stratégiának, amelynek megvalósítását az elmúlt években kezdtük el a kollégáimmal, és amellyel megalapoztuk az ITSH történetének egy új, remélhetőleg a korábbinál is sikeresebb fejezetét. Ezt a korszakhatárt idén arculatváltással is hangsúlyozni igyekeztünk mind önmagunk, mind a külvilág felé. Azt hiszem, nem is válthattunk volna jobbkor logót – amelyet most rögtön ki is egészíthetünk egy rangos, nemzetközi elismerés pecsétjével…” – tette hozzá Bőthe Csaba, utalva arra a tényre, hogy ez év nyarán – szolgáltatási portfóliója kibővítésével, megújításával egyidejűleg – új arculatot is kapott az ITSH.

A cég közleménye szerint Forgács Judit HR-vezető elmondta, az ITSH-nál dolgozók elégedettségének változását, illetve a márka ismertségének és vonzerejének a növekedését, már az idén lezárult különféle munkáltatói kutatások, többek között az AON Hewitt és Randstad felmérések pozitív eredményei is jelezték.

Az AON Hewitt felmérése egyébként választ adott arra a kérdésre is, milyen tényezők játszottak szerepet abban, hogy az ITSH márka percepciója, megítélése rövid idő alatt komoly fejlődésen ment keresztül. Forgács Judit a „céges vonzerő” öt legfőbb okaként:

  • a márka növekvő reputációját, iparági megbecsültségét,
  • a munkavállalóknak járó összetett juttatási rendszert (pl. szakmai és nyelvi képzések, távmunka lehetőségek, tehetségmenedzsment program, óvodai elhelyezés a munkatársak gyermekeinek, stb.),
  • a nemzetközi háttérrel szorosan összefüggő biztonságot,
  • a multinacionális környezet jelentette kihívásokat, a nemzetközi projektekben való részvétel lehetőségét,
  • végül, de nem utolsó sorban a „házon belüli” karrierlehetőségeket említette (csak az idén mintegy 350 ITSH-s kolléga váltott cégen belül pozíciót, közel ötven százalékuk pedig ágazatot is)

 

Forrás: HR Portál, sajtóhírek, 2014. szeptember 11.