Lányok Napja az ITSH debreceni telephelyén

Fotó: Barizs DánielNegyedik alkalommal került megrendezésre a Lányok Napja országos program, aminek célja a „férfias” szakmák megismertetése és népszerűsítése a diáklányok körében. Mivel ezen szakmák közé tartozik az informatika, így 4 évvel ezelőtt az IT Services Hungary is csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Idén 27 diáklányt fogadott a debreceni ITSH Tudáspark, 24 érdeklődő érkezett a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolából, ezen kívül négyen jöttek a Tóth Árpád Gimnáziumból, 1 fő a Kossuth Gimnáziumból és 1 lány a békési Tisza Kálmán Szakképző Iskolából. A program 8:30-kor kezdődött és 13:30-ig tartott, és az ITSH-s kollégák igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a lányok élmény szinten betekintést kapjanak az ITSH IT-szolgáltatások folyamatába. Ebből kiindulva – pár bemelegítő és ismerkedő feladat után a résztvevők 3 csoportba kerültek és elindultak egy általuk kiválasztott cég (divatcégek) szolgáltatásainak megrendelésére, kiépítésére és működtetésére az IT Services Hungarynél. Természetesen a működtetés során hiba is csúszott a rendszerbe, amit szintén kezelniük kellett, illetve a program során volt egy olyan speciális állomás is, ahol kipróbálhatták, hogy külsősként mennyire felelnének meg a CleanDesk Policy-nak.

A szóbeli és írásbeli visszajelzések alapján jól érezték magukat a lányok, és 22-en fogalmazták azt meg, hogy szívesen dolgoznának az ITSH-nál!

Az IT Services Hungary jövőre is tervezi az aktív részvételt a Lányok Napja rendezvénysorozaton annak érdekében, hogy minél több pályaválasztás előtt álló diák fejében és szívében helyezhesse el azt a kis élményszikrát, amivel talán a jövőben az ITSH-t választják jövőbeni munkahelyüknek.

További képek a debreceni ITSH Tudásparkban zajlott eseményről: Barizs Dániel képei