Kötelező nyári szakmai gyakorlat az ITSH támogatásával

Szakmai_gyakorlatA Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola és Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola a kötelező nyári szakmai gyakorlatát az IT Services Hungaryvel közösen valósította meg egy új kezdeményezés keretében. Az ITSH és a diákok is egyaránt sikeres nyári gyakorlatot tudhatnak maguk mögött.

 

A Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában, valamint a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában működő, érettségire épülő két éves szakképzésben résztvevő diákoknak előírt kötelező nyári szakmai gyakorlat teljesítésére keresett az ITSH közösen a képző intézményekkel lehetséges megoldást idén tavasszal. A kezdeményezés eredményeképpen kidolgozásra került egy program, mely során az idén először, 2013. július első két hetében, ezeknek a tanulóknak az ITSH biztosította a kötelező nyári szakmai gyakorlati lehetőséget. A gyakorlat helyszínéül az Alföld Szakképző szolgált, amely modern környezetben, innovatív megoldásokkal várta a diákokat.

A gyakorlaton 38 diák vett részt, akiknek kiválasztását a két szakiskola igazgatója koordinálta. A diákok négy csoportban ismerkedhettek meg az ITSH különböző munkaterületeivel. Mivel a nyelvtudásnak ezen a területen kiemelkedően jelentős szerepe van, a gyakorlaton angol és német nyelven történt a kommunikáció. A kéthetes programban vállalati bemutatók is helyet kaptak, melyek során különböző üzletágak képviselői vezették be őket az IT és az ITSH világába.

A gyakorlatot a cég nagy tapasztalattal rendelkező szakértői koordinálták, akiknek a munkáját egyetemi gyakornokok segítették, ezzel is erősítve az ITSH iránti elkötelezettségüket. A programot a képző intézményekkel és a Debreceni Egyetem ITSH specializációinak szaktanáraival együtt állította össze a HR-ről a két egyetemi kapcsolattartó, akik a gyakorlat ideje alatt folyamatos kapcsolatot tartottak a diákokkal, a gyakorlatvezetőkkel  és helyszínt biztosító Alföld Szakképzővel.

“A gyakorlat célja főként az volt, hogy a diákok megismerjék az ITSH-t, mélyebb ismereteket szerezzenek az IT világában, erősödjön nyelvtudásuk és kapjanak egy jövőképet, arról, hogy milyen lehetőségek várnak rájuk az IT szektorban Debrecenben.” – tette hozzá Prém-Bíró Katalin, az IT Services Hungary debreceni HR vezetője.

A gyakorlatot egy záróvizsgával zárták, ahol a legjobbakat külön díjazták ITSH-s ajándékokkal, de senki sem távozott üres kézzel, hiszen mindenki kapott egy jelképes összegű ösztöndíjat, valamint egy kisebb ajándékcsomagot. A résztvevők -akik igen szép eredménnyel  zárták a kéthetes gyakorlatot- pozitív élményekkel térnek vissza szeptemberben az iskolapadba.

A sikeres megvalósításnak köszönhetően jövőre tervezzük a program megismétlését, folytatását. Ezúton is gratulálunk a sikeres gyakorlatot zárt hallgatóknak!

Forrás: IT Services Hungary Kft., sajtóhírek, 2013. július 26.