Kollégáink felújították az Erzsébet-kilátói játszóteret

Önszerveződő kezdeményezésként az IT Services Hungary munkatársai október elején felújították az Erzsébet-kilátói játszóteret. Az ötlet nem áll távol vállalatunk szervezeti kultúrájától, hiszen augusztusban az ITSH felsővezetésének köszönhetőn a pécsi főtér padjai újultak meg és szeptemberben saját költségen játszóteret építettünk Debrecenben.

A beosztottaktól a felsővezetőkig egyformán fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a környezetünkért, és vállaljunk feladatot a helyi közösség támogatásában. Különösen nagy öröm ez számunkra, amikor munkatársaink önkéntes felajánlást tesznek és saját munkájukkal járulnak hozzá a közjóhoz.

Munkatársunk Jorzsits Árpád a nyár végén kezdeményezte a budapesti Erzsébet-kilátónál lévő játszótér felújítását és festését. Árpád erdész családban nőtt fel, emiatt sok szálon kötődik a budai hegyvidékhez. „Nagyon megörültem annak, hogy a menedzsment egyöntetűen támogatta az ötletet. Közhelyesen hangzik, pedig a társadalmi munka valóban felemelő, munkatársaim szívesen fogadták az ötletet, nem kellett senkit sem győzködni. Ráadásul itt lehetőségünk nyílt valami kézzelfoghatót, maradandót alkotni.” – meséli Árpád. A félnapos munka során a Libegő felső állomásával szemben lévő játszótér játékait javították meg munkatársaink, a teljes játszóteret újrafestették, beleértve a padokat, asztalokat és kihelyezett fajátékokat is.

A családi kötődés pedig érthető, hiszen munkatársunk édesapja, Jorzsits Miklós a kerületvezető erdész a Pilisi Parkerdő Zrt-nél. Az erdészet a kilátó környékén a fakitermelési és erdőfelújítási feladatok mellett a parkok környezetéért is felel, aminek része a padkihelyezés, a sétautak melletti belógók ágak lenyesése, valamint a tájékoztató táblák kihelyezése.

A Pilisi Parkerdő évente 6-7 megkeresést kap különböző vállalatoktól változó nagyságrendben, de „mindig örülünk, amikor segítséget kapunk, mivel sajnos ezekre a munkákra elég kevés pénz jut saját költségvetésünkből.” – nyilatkozta Jorzsits Miklós. Leginkább a játszóterek rendberakása és a turistautak karbantartása (murvázás, tájékoztató táblák cseréje, szemétszedés) az, amiben külsős cégek segíteni tudnak. A budai hegyvidék rendkívül népszerű a kirándulók körében, a Libegőt évente 250 ezer turista keresi fel, de vannak egyéb frekventált helyek is, mint például a gyermekvasút teljes szakasza, ahol szintén rengeteg ember fordul meg, különösen a nyári hónapokban.

Magyarország legnagyobb ICT munkaadójaként fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a helyi közösséget, ezért aktívan keressük a lehetőségeket. Augusztusban a pécsi főtér 30 padját újította fel vállaltunk felsővezetése, a múlt hónapban pedig támogatásunkkal valósult meg a debreceni Furulya utcai játszótér felújítása.