Kivitelezésben és üzemeltetésben is erős

Az SAP szolgáltatók piaca szakadatlan mozgásban van. Nemcsak arról van szó, hogy az akvizíciók és összeolvadások általánosak lettek, hanem új szolgáltatás-teljesítési modellek is megváltoztatták a beszállítók és ügyfelek számára rendelkezésre álló szolgáltatások kínálatát. Az SAP-szolgáltatások piacát három fejlemény formálja: a felhő alapú számítástechnika, a teljesítésen alapuló fizetés és a nem lineáris szolgáltatási modellek. A T-Systems nemcsak a pozícióját volt képes megőrizni, de még hajtóerőt is jelentett, például az SAP-hoz nyújtott dinamikus szolgáltatásaival, aminek köszönhetően már egyáltalán nem meglepő, hogy a céget vezető helyen találjuk a Forrester Research, Inc. SAP szolgáltatókról szóló jelentésében.

Globális szolgáltatás-üzemeltető

A Forrester arra a következtetésre jutott, hogy a T-Systems erős alternatívát jelent az európai vállalatok számára, különösen, ha olyan szolgáltatót keresnek, amelyik a kivitelezést és az üzemeltetői szakértelmet egyaránt biztosítani tudja. A T-Systems azon kevés, kivitelezésben erős vállalatok közé tartozik, amelyek globális szolgáltatás-üzemeltetőként SAP tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Stratégiából ötös

Jelentésében a Forrester minden szolgáltatót 65 szempont alapján elemzett három szegmensen belül. Az „Aktuális kínálat” kategóriában a fő értékelési szempont az end-to-end teljesítési kapacitás volt a tanácsadástól az üzemeltetésig, egyéb dolgok mellett. A „Stratégia” kategórián belül azok a szolgáltatók kaptak jó minősítést, akik innovatív árképzési modelleket kínálnak, vagy szoros együttműködésben dolgoznak az SAP-vel, a közös fejlesztést is beleértve. Végezetül pedig tényező volt még az SAP szolgáltatásokkal való regionális piaci jelenlét és növekedés is.