Kitüntetések a Kamarában

BMIKA megye gazdaságának legjobb teljesítményeit díjazta a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

 

 

 

“A nehéz időkben különös jelentősége van a példát mutató extra teljesítményeknek” mondta a kamara hagyományos éves díjátadó fórumán dr.Kéri István elnök, aki a gazdaság élenjáróinak ünnepeként említette a rendezvényt. A kamara vezetője arról számolt be, hogy évről évre érzékelhetően emelkedik a rangja a teljesítmények alapján odaítélt, illetőleg elnyert elismeréseknek. Ezt mutatja, hogy soha ennyi pályázó nem jelentkezett be a gazdasági önkormányzat innovációs díjára, de ezt mutatja az is, hogy a helyi vállalkozások közül egyre több találja meg a számítását az együttműködések rejtette előnyökben. Utóbbi nyomán nemcsak erősödnek a vállalkozókat közösségbe tömörítő klaszterek, hanem folyamatosan újak is alakulnak.

A gazdasági díjak felértékelődését mutatja az is, hogy az elismeréseket nemcsak a gazdasági szereplők, hanem a vállalkozások telephelyeinek otthont adó városok is magukénak érzik. Ezt mutatja, hogy a díjátadó ünnepségre polgármesterek, városi képviselők is érkeztek. Az átadott kitüntetések elsősorban a vállalkozások vezetésében, innovációban, a szakképzésekben nyújtott kiemelkedő teljesítményeket díjazták. Közülük kiemelkedik a Baranya Gazdaságáért, az Év Üzletembere, és a Pécsért végzett munkát elismerő Angster József Díj.

A kamara „Baranya Gazdaságáért Díj” kitüntetést adományozhat évente annak a természetes személynek, aki egy-egy gazdálkodó szervezet, vagy szakma érdekeit meghaladó, a megye gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A kitüntetett munkája nyomán értékelhetően javult a megye gazdasági teljesítőképessége, a gazdaság számára fontos fejlesztési program valósult meg, vagy a gazdaság működési feltételeiben következett be jelentős javulás a megelőző évben. A Baranya Gazdaságáért Díj kitüntetettje: id. Rajnai Attila. Id. Rajnai Attila Komlón nemzeti szintű gyártó és fejlesztő kapacitást hozott létre, amely nemcsak a komlói munkaerőpiac számára fontos, de a megye autóipari beszállítói kapacitásában is kulcsszerepet játszik. A Ratipur Kft. és a hozzá kapcsolódó vállalkozások olyan magas minőségű termékeket gyártanak, amelyek nemzetközi piacon is megállják helyüket, és térségünket megjelenítik az autóipar nagy cégei felé.

Az Év Üzletembere Díj kitüntetettje: Herbály István. Herbály István az RG cégcsoport egyik tulajdonosa, és az RG Net Kft. műszaki fejlesztő vállalkozás ügyvezetője. A gépipari-, ipari vállalkozások számára innovatív fejlesztéseket terveznek és kiviteleznek, amelyek növelik a hatékonyságot és segítik versenyképességet. 2013-ban többek között a Terex-Demag, a Matro Kft. és a Lakics Kft. is elégedett megrendelőik közé tartozott. Herbály István fontos szerepet játszik az ipari innovációk generálásában és a fejlesztések szakszerű kivitelezésében a megyénkben.

A kamara, Angster József Díj kitüntetést adományozhat évente annak a természetes személynek, aki egy-egy gazdálkodó szervezet, vagy szakma érdekeit meghaladó, Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A kitüntetett munkája nyomán értékelhetően javult a város gazdasági teljesítőképessége, a gazdaság számára fontos fejlesztési program valósult meg, vagy a gazdaság működési feltételeiben következett be jelentős javulás a megelőző évben.

Az Angster József Díj kitüntetettje: Zalay Buda. Magyarországon 2006 óta jelen lévő német T-Systems, leányvállalatként (IT Services Hungary) Pécsett is létre hozta szolgáltató központját. Zalay Buda ügyvezető érdemei közé tartozik az, hogy olyan nagy projekteket sikerült Pécsre hozni és megvalósítani, amely jelenleg 170 embernek ad munkát és a további fejlesztések révén lehetővé válik a 800 főre történő bővítés az elkövetkezendő években. “Úgy gondolom, hogy az elismerés azon törekvésünknek szól, hogy egy új munkakultúrát teremtünk meg, képviselünk a városban. Munkánk korántsem merül ki a hagyományos call centeres szolgáltatásban, hiszen igen magas informatikai hozzáadott értéket is képvisel. Foglalkoztatottaink száma már kétszáz fő fölött van, és több száz fővel bővülhet az elkövetkező esztendőkben” – mondta Zalay Buda.

További díjazottak nevei az alábbi linken érhető el:
Forrás: Baranyanet, sajtóhírek, 2014. február 21.