Karrierlehetőség miskolci fiataloknak

Újabb vállalati és egyetemi együttműködés született: az IT Services Hungary és a Miskolci Egyetem 2012. január 12-től közös programot indít, amely németül és angolul beszélő fiataloknak kínál informatikai képzést és hosszú távú karrierlehetőséget.

Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatójaként az IT Services Hungary az indulása óta kiemelt figyelmet fordít a megfelelő számú szakemberképzésre és a nyelvoktatásra.
A Miskolci Egyetemen jövő év elején induló TRAIN IT kurzus egy gyakorlatorientált informatikai specializált alapképzési program, amely nem informatikai végzettségű, nyelveket beszélő érettségizetteket és diplomásokat készít fel az IT Services Hungary Kft. debreceni szolgáltató központjában történő munkavégzésre. A képzés szakmai hátterét a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara és a Bölcsészettudományi Kara adja, melyek kiemelkedő elismert szereplői a hazai felsőfokú informatikus illetve bölcsészképzésnek. Az aláírt szerződés lehetőséget teremt az egyetemi alap- és mesterképzésbe is szervesen integrálódó együttműködési formák megvalósítására is.

„Hatalmas a szakemberhiány az informatika terén, ezért van szükség ilyen képzésekre. Örültem ennek a kezdeményezésnek, készségesen vállaltuk az együttműködést, mert hozzájárul hallgatóink versenyképességéhez, és mutatja, hogy a Miskolci Egyetem rugalmas hallgatóinak képzése során. ”- mondta Prof. Dr.Patkó Gyula.

„A Train IT egy igazi sikertörténet” – mondta Ilosvai Péter ügyvezető igazgató. „A kurzust először a Debreceni Egyetemen indítottuk 2007-ben és mára elmondható, hogy a debreceni telephely munkavállalóinak több mint 40%-át ezen a képzésen keresztül találtuk meg. Az ő sikerük a bizonyíték arra, hogy egy intenzív tanfolyamon elsajátíthatóak a cég által igényelt informatikai szakmai alapok.”

Az IT Services Hungary által biztosított programok nem csak új szakmai lehetőségeket, de hosszú távú, valódi karrierlehetőséget is biztosítanak a jelentkezők számára.

A hivatalos sajtóközleményt itt olvashatod.
Sajtóközlemény letöltése

A sajtótájékoztatóról szóló tudósítást itt tekintheted meg.
http://minap.hu/mivid.php?ext.a30992