A recepciótól a nemzetközi projektekig – interjú Kákai Adrienn-nel

Új cikksorozatot indítunk, amelyben a vállalat alapítása óta itt dolgozó kollégáink karrierútját, szakmai fejlődését és egyéni élményeit mutatjuk be. Többek között arra a kérdésre keressük a választ, miért is érdemes hosszú távon ennél a vállalatnál dolgozni.

Erről elsőként nem is kérdezhettünk volna meg jobb embert, mint Kákai Adriennt. Adrienn rendezvényszervezőből lett recepciós, majd projektmenedzser mindaz ellenére, hogy projektmenedzsmentet előtte semmilyen formában nem tanult. Nevéhez mára azonban több belső és nemzetközi projekt sikeres lemenedzselése társul. Erről, a fejlődés élményéről és egy területen belüli változatos karrierútjáról beszélgettünk.

Elég izgalmasan indult a te karriered a vállalatnál. Hogyan is?

A T-Systemsnél kezdtem 2006-ban, így én már egy évvel korábban csatlakoztam a vállalathoz, minthogy ITSH lett volna a neve. Korábban rendezvényszervezőként dolgoztam egy másik vállalatnál az Inforparkban, de az a cég megszűnt. Ezután jött szembe velem a T-Systems felhívása, hogy recepcióst keresnek, ami bár akkor visszalépésnek tűnt a karrierem szempontjából, ma már nagyon nem bánom, hogy így alakult. 4-5 hónap recepciós munka után pedig hamar át is csábítottak a projektmenedzsment területére.

Ha visszaemlékszel erre a kezdeti időszakra, milyen volt akkor a vállalat atmoszférája?

Egy jóval kisebb cég voltunk, 4-500 fő dolgozott nálunk. A projektmenedzsment csapat is 4 főből állt, de már akkor is Balogh László volt a vezetőnk. Azóta elég nagyra nőtt a cég, de én ugyanolyan barátinak érzem a környezetet, mint akkor. Annak viszont nagyon érdekes volt az eleven részese lenni, hogy hogyan fejlődik és nő évről évre a vállalat.

Hogyan lesz valaki rendezvényszervezőből projektmenedzser?

Sosem készültem a projektmenedzseri pályára, de mindig is szerettem szervezkedni, emberek között lenni, kommunikálni másokkal, és a sors ebbe az irányba terelt. Véleményem szerint nem feltétlen csak a szakmai készségeken múlik, hogy egy projektmenedzser sikeres-e vagy sem, hanem azon is, hogyan viszonyulunk más emberekhez.

Projektmenedzsment rengetek területből áll, sok igazán különféle projekt létezik. Te milyen projekteket vittél?

Amikor eldöntik, hogy egy-egy projektet ki vigyen, mindig figyelembe veszik a projektmenedzserek egyéni preferenciáit is; ki milyen területen érzi otthonosan magát, ki miben szeretne fejlődni. Én a karrierem első időszakban nagyon sok belső projektet vittem, pl. költözéseket, irodaátalakításokat. Ezután sokat dolgoztam a belső IT-n is, volt egy időszak, hogy tranzakciókkal foglalkoztam, de vittem kommunikációs és HR-es projekteket is. Jelenleg két stratégiai MIS&PC program Kommunikációs streamjét vezetem, mint projektmenedzser. Ez a sokszínű paletta sokat segített abban, hogy jobban rálássak a teljes cég működésére és újabbnál újabb készségeket, tulajdonságokat sajátítsak el.

Manapság az nagyon ritka, hogy egy munkavállaló ilyen hosszú időt eltölt egy vállalaton belül. Téged mi tartott itt?

Gyakorlatilag a felnőtt életem több mint a felét itt töltöttem. Sokan javasolták, hogy váltsak, hiszen ha benne ragadsz valamiben, akkor utána nehezebb kilépni. De szerintem a PM pozíció pont annyira változatos, hogy ha úgy érzed, valami más szeretnél csinálni, akkor nem kell átmenned egy másik vállalathoz, egy másik szektorba dolgozni. Mire az ember ráun arra, amit csinál, jön egy teljesen új lehetőség. Most is egy stratégiai transzformációs projektet viszek, ahol a külső és belső kommunikációért én vagyok a felelős. Ilyet sem csináltam még korábban, nagyon érdekes tapasztalás.

Miket érzel a legnagyobb változásoknak csapat és a munka terén ma a kezdeti évekhez képest?

Nyilván az évekkel a tapasztalat is jön, mára sok dologra kialakult egy folyamat, aminek persze megvan a maga előnye és hátránya is. A csapaton belüli tudásmegosztás viszont nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, így egymástól is rengeteget tudunk tanulni. Szerintem a társaság is sokkal sokszínűbb lett, teljesen új típusú emberek érkeztek a csapatba, akik új szemléletmódokat hoztak be. Valamint ma már nagyon sok nemzetközi projektet viszek, ahol külföldi kollégák kultúráját és gondolkodását is megismerhetem. Ez is új kapukat nyitogat.

Ha most keresnétek egy projektmenedzser kollégát, mik azok a készségek, amiknek meglétére jobban odafigyelnétek az interjúkor?

Vannak olyan általános készségek, amivel szerintem jó, hogyha egy projektmenedzser rendelkezik. Ilyen például a türelem, a rugalmasság, a jó kommunikációs készség, azaz megértés és a megértetés, valamint a határozottság is, és nem felejthetjük ki az idegennyelvi tudást sem. Ezek mellé jön még az a speciális tudás, amit egy-egy adott projektmenedzsment terület igényel.