Industry 4.0: Az M2M kommunikáció magasabb szintre emeli a vállalkozásokat

A Hannoveri TradeFair vásáron az M2M megoldások együttműködő partnerei, a Deutsche Telekom, a Materna és a SPHINX Computers együttesen mutatták be, hogy a gépek és rendszerek gyártói hogyan optimalizálhatják folyamataikat, felügyelhetik és irányíthatják gépeiket távolról, valamint hogyan kerülhetik el vagy minimalizálhatják ez által a költséges leállásokat és az ezekből fakadó költségeket.

Most először van standunk a Hannoveri Vásáron, mert partnereinkkel együtt szeretnénk felhívni a figyelmet a hagyományos értelemben vett ipar és a kommunikációs megoldások, illetve az internet kombinációjával megnyíló lehetőségekre. Ráadásul nem valami elvont módon, hanem minden elképzelhető üzleti modell számára eléggé kézzelfoghatóan” – mondta Jürgen Hase, a Deutsche Telekom M2M számítógép-központjának vezetője.

Az M2M kommunikáció sokoldalúsága és az általa megnyitott lehetőségek tárháza mindenféle üzleti modell és folyamat támogatásában és optimalizálásában segítségünkre lehet. A standnál a látogatók négyszemközt vitathatták meg a szakemberekkel, hogy az M2M hol és miként fejlesztheti vállalkozásaikat a jövőben, hogy azok döntő versenyelőnyre tegyenek szert.

A megoldásokkal kapcsolatos szaktanácsadás során a Deutsche Telekom magas rendelkezésre állású rendszereire, rendszerintegrációjára és az M2M Competence Center szakértelmére támaszkodhat, a Materna pedig a céges és közületi ügyfelek folyamatait optimalizáló integrált informatikai megoldások megvalósítása terén szerzett tudására. Az ajánlatot a hardvereit és kommunikációs megoldásait Európa-szerte forgalmazó SPHINX Computers teszi teljessé speciális kommunikációs hardvereinek érdekes választékával.

A M2M terület a távközlési cégek egyik legfontosabb növekedési motorja. A Machina Research ágazati elemzőinek előrejelzése szerint ezek alkalmazása csak a gyártás és az ellátói lánc területén 2020 végéig megkétszereződik, tehát a jelenlegi 80 millió összekapcsolt gép helyett mintegy 175 millió várható.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. április 16.