Idén is izgalmas eseményeket szponzorált a DT-ITS

Az idei évet akarva-akaratlanul is a változás fogalma köré kellett felépítenünk: nemcsak vállalatunk neve és logója, a brand színei és világjárvány miatt a munkakörülményeink változtak meg, de szponzorált eseményeink listája is bővült.

A Deutsche Telekom IT Solutions kiemelten fontosnak tartja az olyan szakmai rendezvények, versenyek konferenciák támogatását, amelyek az IT szektor szakmai lehetőségét, a legújabb innovatív formákat népszerűsítik.

Az idei évben azonban ezen szakmai események szervezői is egy gyors reagálást igénylő kihívással találták szembe magukat, így hamar fel kellett ismerniük, hogy a hagyományos mód helyett ezúttal online formában kell megszervezniük a rendezvényeiket. A helyzethez mérten mi is fontosnak tartottuk, hogy ezeknek az eseményeknek szerves része próbáljunk maradni, sőt szponzorált eseményeink listáját ki is bővítettük. Volt olyan esemény, ami teljesen élőben ment, de olyan is akadt, ahol előre felvett anyagokkal dolgozhattak a rendezők.

 

Nézzük végig, milyen szakmai eseményeket támogattunk az idei évben:

Április 3-5.: Hack the Crisis

A HWSW által rendezett online hackathon a vírus okozta helyzetre kívánt gyors és áttörő informatikai megoldásokat találni. Felelősségteljes IT nagyvállalat révén mi is úgy éreztük, a jó ügy mögé kell állnunk, ezért szponzorációval támogattunk az esemény megszervezését. A Hackathonra négy kategóriában – #élet, #közösség, #vállalkozás, #oktatás – lehetett kreatív ötleteket és megoldásokat beküldeni, melyekből összesen 134 projektötlet érkezett be csupán 48 óra leforgása alatt. Az esemény mellett az egyik nyertes csapat pénzügyi és szakmai segítését is vállaltuk.

Május 5.: IT Business – Parfüm

Az IT business – Parfüm nevű esemény az egyik első olyan HR-es konferencia volt, ami a világjárványhoz kapcsolódó témákat dolgozta fel. Az eseményt nemcsak támogattuk, de Recruitment vezetőnk is részt vett rajta előadóként.

Október 8-10.: #Hacktivity2020

A Hacktivity, ami közép-kelet Európa legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája, egyike a hagyományosan szponzorált eseményeinknek. A konferenciára a DT-ITS munkatársai egy különleges Security játékkal is készült, amelyet a résztvevők ki is próbálhattak. Az eseményt több mint tízezren nézték élőben.

November 3-5.: HUSTEF

A HUSTEF Európa egyik legkiemelkedőbb szoftvertesztelő konferenciája. Azzal a céllal jött létre, hogy a szektor legjobbjai megoszthassák egymással ismereteiket a legújabb technológiákról és fejlesztésekről. A  rendezvény visszatérő partnereként idén sem maradhattunk távol az eseménytől, amelyen kollégánk, Kiss Gabriella prezentációját is láthatták a résztvevők a nem funkcionális tesztek fontosságáról.

November 5.: PMI – Arts of Projects Konferencia

A PMI Közép-Európa legrangosabb angolnyelvű nemzetközi projektmenedzsment konferenciája, amelyet az ország legnagyobb Projekt Menedzsment csapata szervez meg, amelynek kollégáink, Balogh László alelnökként tagja. A DT-ITS egyike volt az esemény aranyszintű szponzorainak.

November 5.: DevFest Budapest

A DevFest Budapestet a DT-ITS közösen szervezte meg novemberben eNoventum Labs-szal, azzal a céllal, hogy összehozza a fejlesztőket, menedzsereket Public Cloud & Cloud Native témakörében. Az eseményen több mint 400-an vettek részt, köztük az a 20 vendégelőadó is, melyek közül többen is a DTAG cégcsoporton belül dolgoznak. Az esemény megszervezése remek lehetőség és fontos mérföldkő volt számunkra.

November 13-15.: futuRE:build Ideathon

Az ideathonok ötletgyűjtő (brainstoming) események. A résztvevők bedobják, majd kidolgozzák az ötleteiket, hogy aztán bemutassák őket, és visszajelzéseket kapjanak arról, hogy min dolgozzanak, vagy hogyan kellene azt megvalósítaniuk. A futuRE:build Ideathon az első ilyen rendezvénye volt a DT-ITS-nek, a résztvevő célközönség főleg a diákok és a pályakezdők voltak. A versenyen 47 országból 519 versenyző alkotott csapatokat, és összesen 57 projekt érkezett be. A résztvevőket 47 mentor segítette munkájukban, akiktől sok hasznos tanácsot kaphattak.

November 26.: Üzleti Etikai Díj

A 2020-ban 20. alkalommal kiosztott díj fontos elismerés az üzleti világban, melyet 2019-ben az ITSH is megkapott. Idén, mint a díjátadó szponzorai szerettük volna felhívni a figyelmet az etikus üzleti magatartás fontosságára.

 December 4.: IT.a.helyed

A nők technológiai területen való elhelyezkedését segítő Share IT Lab szervezet első konferenciája.

 

Ami átnyúlik 2021-re:

Az Országos IT Megmérettetés

Az Országos IT Megmérettetés a hazai informatikai versenyek közül az egyik legnagyobb és legismertebb, ahol a DT-ITS három kategóriát (DevOps, IT Security, Hálózati ismeretek) is szponzorál. Csak ezekben a kategóriákban több mint 1300 versenyző indult, akik közül valaki akár elnyerheti a „Magyarország legsokoldalúbb informatikusa” címet. A versenyhez munkatársainkkal rövid bemutatófilm is készült, amelyet a szponzorált kategóriákra rákattintva találhattok meg.

 

Reméljük, jövőre szponzorációkban hasonlóan gazdag évet tudhatunk magunkénak!