Gyors fejlődés a felhő alapú szolgáltatások terén

Kone[1]A T-Systems International újabb nemzetközi tendert nyert el a KONE részére nyújtandó informatikai szolgáltatásokra, amelyek során egy kimondottan ezt a célt szolgáló magánfelhő segítségével üzemelteti majd a cég adatközpontjait és SAP-környezetét. A cég munkaállomás-rendszereinek üzemeltetője szintén a T-Systems International lesz.

A KONE egyike a világ legnagyobb felvonó- és mozgólépcső-cégeinek, amely több mint 50 országban 1000-nél is több helyi kirendeltségen 40 000 dolgozót foglalkoztat. A KONE teljes globális üzleti tevékenységét egy központi SAP-rendszeren keresztül bonyolítja. A jövőben a KONE ezt a szoftvert felhő alapú alkalmazásként szerzi be a T-Systems müncheni adatközpontjától. Emellett a Telekom leányvállalata más vállalati alkalmazások és adatbázisok üzemeltetését is felvállalja.

Az Exchange, a Lync és a Sharepoint is a felhőből jön

A felvonó- és mozgólépcső-specialista cég a világ legkülönbözőbb helyein biztosít ügyfélszolgálatot, ezért kommunikációs és kollaborációs szoftvereit – az Exchange-et, a Lync-et és a SharePointot – is a T-Systems-től fogja beszerezni, felhő alapú szolgáltatásként. A központi platform, amely a T-Systems müncheni adatközpontjában található, lehetővé teszi a KONE munkatársai számára, hogy a cég bármelyik telephelyéről, a világ minden részéről bármikor együttműködhessenek egymással. Mindemellett a T-Systems az ügyfél nemzetközi helyszínein szolgáltatás-támogatást biztosít valamennyi munkaállomás-rendszer számára. E szolgáltatások biztosításában a T-Systems kínai és spanyolországi service desk-jeire fog támaszkodni, aminek köszönhetően a KONE dolgozóinak a nap huszonnégy órájában rendelkezésére állnak számítógépes szakemberek.
Kati Hagros, a KONE Corporation informatikai igazgatója szerint: „A T-Systems-re gondos értékelési folyamat után esett a választás. A T-Systems olyan úttörő a felhő alapú szolgáltatások terén, amelyik biztosítani tudja a KONE számára a szükséges méretezhető platformokat és globális szolgáltatási kapacitást. A T-Systems egységes komponensekből álló szolgáltatási portfolióját is meggyőzőnek találtuk, és reményeink szerint szolgáltatásmenedzsment-folyamataink érettsége jelentősen javulni fog.

Vezető tanácsadók úgy vélik, a KONE és a T-Systems megállapodása a skandináv országok idei egyik legnagyobb szolgáltatás-kihelyezési megállapodása. A T-Systems számára pedig e szerződés elnyerése azt mutatja, hogy a hagyományos informatikai beszállítók és az új offshore kihívók mellett immár létezik egy harmadik alternatíva is a skandináv piacon stratégiai outsourcing biztosítására.

A KONE-val kötött megállapodás újabb példája nemzetközi szintű szakértelmünknek és sikereinknek felhő alapú szolgáltatások terén. Mindemellett arra is rámutat, hogy felhő alapú szolgáltatásaink széles választéka igen vonzó” – mondta Reinhard Clemens, a Deutsche Telekom igazgatósági tagja, a T-Systems vezérigazgatója. „Céges ügyfeleink nagyra becsülik globális, biztonságos, magas rendelkezésre állású felhő alapú szolgáltatásainkat, akárcsak bizonyított megbízhatóságunkat megoldások leszállítása és ICT-folyamatok menedzselése terén.

A világ egyik leginnovatívabb cégeként a KONE a felvonók vezérlésében helyszín alapú szolgáltatásokkal is kísérletezik, amelyeket szintén a T-Systems biztosíthat felhő alapú alkalmazásként. Ennek részeként a felhasználó mobiltelefonja elküldi a helyzetét meghatározó adatokat egy intelligens környezetnek, amely ezután hívja a liftet, amint az adott személy közeledik.

Világszerte egyetlen központi kapcsolat

A teljes méretezhetőségnek köszönhetően a felhő alapú szolgáltatások képesek tartani az iramot a KONE dinamikus fejlődésének minden egyes lépésével, igény szerinti informatikai kapacitást biztosítva világszerte, rövid időn belül és magas rendelkezésre állással. Ráadásul a KONE minden országban egyetlen kapcsolatot tart fenn, amely az ICT-szolgáltatásokért felel, és nem kell több szolgáltatót koordinálnia – amivel még több időt és pénzt takarít meg.

Forrás: T-Systems International, sajtóhírek, 2013. június 17.