Erdőmentők

madareteto8Az IT Services Hungary kiemelt figyelmet fordít tevékenységének társadalmi, környezeti és gazdasági hatásaira. A cél, hogy személyes felelősségvállalásra, öntevékenységre és a helyi közösségekkel kialakítandó erősebb kapcsolatok kialakítására ösztönözze munkatársait.

Az Erdőmentők egy közhasznú alapítvány, és elsődleges feladatuk az erdők, vadvilág védelme, azok sérüléseinek helyreállítása. Számos élőhelyről az állam vagy tulajdonosa nem tud gondoskodni, melynek nagyon sok oka lehet: idő – és szakember hiánya, esetleg érdektelenség. Ha az Erdőmentők tudomására jut egy ilyen terület, felveszik a kapcsolatot a tulajdonossal, hatóságokkal és civil szervezetekkel, majd egyeztetést követően megtervezik és végrehajtják az élőhely rehabilitációját. Ezt követően gondoskodnak a hosszú távú karbantartásról, valamint tanösvények, erdei látványosságok, lesek, vadetetők kiépítéséről.

Az IT Services Hungary pécsi S&P részlege a tavasszal kiírt CSR pályázaton megnyert összegből madáretetőt és odút épített. Az ITSH az alapanyagot biztosította, az Erdőmentők Alapítvány a szakértelmet, az S&P csapata pedig a munkás kezeket. A barkácsolás a Nagy Lajos Király úti iroda hátsó részében folyt, a munkából pedig mindenki kivette a részét. Egyesek csavaroztak és fűrészeltek, míg mások enni – és innivalóval kedveskedtek a csapatnak.

Kora délutánra legalább negyven darab madáretető és odú készült, melyek még aznap az erdőbe kerültek. A Tettyéről Dömörkapu felé tartó útvonalon lettek kihelyezve, visszafelé pedig fel is lettek töltve az etetők.

Forrás: IT Services Hungary, sajtóhírek, 2016. március 18.