Bringázz a munkába!

Az ITSH kollégái voltak a legaktívabbak a Magyar Kerékpárosklub és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 16. alkalommal megrendezett Bringázz a munkába! kampány során. A május 6. és 31. között sorra kerülő, a kerékpáros munkába járás népszerűsítését célul kitűző országos kampány során több mint 1700 vállalat munkavállalói, illetve egyéni résztvevők tekertek a munkába. Bár cégünknél korábban is rendeztünk hasonló versenyt, ez volt az első alkalom, hogy csatlakoztunk az országos kampányhoz. A Bringázz a munkába! résztvevői összesen 483 944 km-t tettek meg, ami nagyjából az Egyenlítő hossza 12-szer, illetve 8 642 144 kalóriát égettek el, ami hozzávetőlegesen 4055 Big Mac energiatartalmának felel meg.

Annak ellenére, hogy az utóbbi évek egyik legesősebb májusa megnehezítette a versenyben részt vevők dolgát, kollégáink – megküzdve az elemekkel – közel 13 000 kilométert tekertek le, így az ITSH nem csupán a kerékpáros napok számában, hanem a megtett kilométerek számában is az élen végzett. A verseny igen szoros volt, hiszen május közepén még az ITSH és a Robert Bosch Kft. csapata fej-fej mellett haladtak, de végeredményben több mint 2000 megtett km-rel bringázott többet a lila csapat, összességében ezzel pedig körülbelül 2 tonna szén-dioxiddal csökkentették a légszennyezettséget.

Az ITSH kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogassa a fenntarthatósági törekvéseket és az egészséges életmódot, a Bringázz a munkába! kampányban való részvétel pedig ezek tökéletes kombinációja, így természetesen a szeptemberi versenyt sem fogjuk kihagyni.

A versenyben legjobban teljesítő kollégák erőfeszítéseit egy-egy USEEME karkötő csomaggal díjazza az ITSH, ezzel is megkönnyítve a kerékpáros közlekedést, hiszen a jól megszokott és széles körben használt karjelzéseket ötvözi a magasabb szintű láthatósággal, ami a biztonságos közlekedés során elengedhetetlen.
Bízunk benne, hogy akik eddig is hősiesen vették az akadályokat, kiegészülnek azokkal a szeptemberi versenyben, akik esetleg eddig még nem kaptak hozzá kedvet és még többen hozzák kedvencüket – a bringát – a munkába.

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a befektetett energiát!