Bringás reggelire gyűltek össze munka előtt a kerékpárosok

Tekerj a munkába 2015Több száz biciklis a Kossuth térről indult munkába csütörtök reggel. A bringás reggeli című rendezvény célja elsősorban a biztonságos és egészséges kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt.

 

 

 

 

Több száz biciklis a Kossuth térről indult munkába csütörtök reggel. A bringás reggeli című rendezvény célja a biztonságos és egészséges kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt. A szervezők, a város három nagy munkaadója a Nagytemplom előtt felállított sátorban péksüteménnyel kedveskedtek a két keréken érkezőknek. Kocsik-Marossy Virág, a BT Roc Kft. üzletág vezetője elmondta: azért vesznek részt a kezdeményezésben, mert fontosnak tartják a környezetvédelmet és azt is, hogy a kerékpározás jóvoltából dolgozóik egészségesek maradjanak. A cég a biciklis munkavállalóknak zuhanyozási lehetőséget biztosít.

“Nálunk több mint 400 biciklitároló hely van, melyek szinte állandóan tele vannak. Sokan még esőben, hóban is így jönnek hozzánk munkába” – jelentette ki Harman András, az IT Services Hungary Kft. debreceni telephelyének vezetője. Hozzátette: annál élhetőbb egy város, minél kevesebben mozognak benne autóval. Kiderült, hogy ők a recepción akár pumpával, vagy új belsővel is tudják segíteni a bajba került két keréken közlekedőt.

Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a közelmúltban egy újabb nagy biciklitárolót nyitottak, mert a 250 férőhelyes már kicsinek bizonyult. Hangsúlyozta, hogy biciklivel munkába járni egyrészt azért jó, mert így nem kell bérletet váltani, másrészt a mozgás egészséges. “A biciklisekre is ráfér egy kis képzés. A hétvégi családi nap rendezvényeinken a dolgozóinkat tanítjuk is, tisztázzuk hogyan kell kerékpárúton és azon kívül szabályosan közlekedni” – mondta dr. Ábrahám László.

A rendezvény után Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kérdésünkre arról beszélt, hogy egy hamarosan induló nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően 2019-re, 2020-ra a sok helyen most még „szigetszerű” városi kerékpárutak valódi hálózatot fognak alkotni. Mivel a kormány elfogadta Debrecen öt éves fejlesztési terveit, 1,2 milliárd forint áll majd ilyen beruházásokra rendelkezésre. Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy megkezdték a belvárosból a Kishegyesi úton keresztül, a Határ úti ipari parkba vezető kerékpárút tervezését.

Forrás: haon.hu, sajtóhírek, 2015. augusztus 28.