Balogh László képviselte cégünket a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány szakmai napján

DSCN8174[1]„Szólj Bele! Párbeszéd helyben”

Balogh László, kutatás és fejlesztésért felelős program menedzser meghívást kapott a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) „Szólj Bele! Párbeszéd helyben” szakmai nap kerekasztal beszélgetésére.

A Szólj Bele! lehetőséget biztosít a fiatalok számára a demokratikus értékek és a hozzájuk kapcsolódó magatartásformák tapasztalatai úton történő elsajátítására, a program az Európai Bizottság és a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány támogatásával valósul meg Magyarországon. Ennek érdekében a DIA a közösségi tanulás segítségével fejleszti a fiatalok állampolgári készségeit Magyarországon, és a környező régióban, valamint a döntéshozók, és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek figyelmét próbálja egy-egy kiemelt témára irányítani.

Az Alapítvány célja, hogy a Szólj Bele! szakmai napokon izgalmas témákon keresztül felhívja a fiatalok figyelmét az őket is érintő ügyekre valamint interaktív foglalkozások révén fejlessze a fiatalok vita- és érdekérvényesítő készségeit.

A szakmai nap aktuális témája az iskolák elsődleges feladatai köré fonódtak, amelyek segítenek felkészülni a fiataloknak a munka „világára”. A kerekasztal beszélgetés során az alábbi kérdések mentén született a legtöbb hozzászólás, vélemény:

  • Hogyan gondolkodnak a fiatalok az őket körülvevő dilemmákról?
  • Hogyan látják a saját jövőjüket?
  • Mit üzennének a döntéshozóknak?
  • És ismerik-e egyáltalán a döntéshozók a fiatalok szempontjait?

A kerekasztal résztevői voltak:

  • Szénégető Krisztina – igazgató, budapesti II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola
  • Varga Zoltán – igazgató, Ncore számítógépes játékokat fejlesztő cég
  • Szabó Pál Tamás – munkatárs, ELTE Karrier Központ
  • Balogh László – Program Manager (R&D) IT Services Hungary Kft.

Az IT Services Hungary Kft. részéről Balogh László képviselte cégünket, aki a kerekasztal beszélgetés során kiemelte, hogy a multinacionális vállalati szférában mennyire fontos a naprakész tudás és annak frissen tartása, az alapvető informatikai készségek, az aktív idegen nyelvismeret valamint a rendszeres megújulásra való képesség. Kiemelte, hogy a tapasztaltak alapján ezen előnyök nélkül a pályakezdők komoly hátrányba kerülnek a munkaerőpiacon.

Forrás: IT Services Hungary Kft.