Az ITSH egy magyar sikertörténet

ITSH_Kormany_Strategia_2_2015A szolgáltató szektorban létrehozott munkahelyek magas hozzáadott értéket képviselnek, erősítik a gazdaság versenyképességét – mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, az IT Services Hungary Kft.-vel (ITSH) kötött stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.

Hozzátette, hogy a szolgáltató szektorban működő vállalatok magasan képzett, diplomás munkaerőt keresnek. Szabó László kiemelte: sikeresek a kormány által kötött stratégiai együttműködési megállapodások, az ilyen vállalatok 16 ezer új munkahelyet hoztak létre az elmúlt években Magyarországon, és az ITSH-val együtt már 200 ezer munkavállalót foglalkoztatnak. A szolgáltató szektorban tavaly az autóiparnál is több munkahely jött létre – fűzte hozzá. Az államtitkár szerint dinamikusan fejlődik a szolgáltató szektor Magyarországon, már csaknem 100 cég működik ezen a területen, amelyek mintegy 37 ezer embernek adnak munkát. Az ITSH hozzájárul ahhoz, hogy az egyetemen végzettek ne csak Budapesten, hanem a vidéki nagyvárosokban is biztos megélhetést adó munkalehetőséget találjanak – jegyezte meg.

Chris Wilson, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az ITSH magyar sikertörténetnek is tekinthető, 2006-os indulása óta a legnagyobb munkáltatóvá vált a magyarországi infokommunikációs technológiai szektorban. Több mint 4000 embert foglalkoztat, és jövőre további 400 ember felvételét tervezi.

Az ITSH ügyvezető igazgatója kitért arra, hogy az IT szolgáltatások kiszervezése 76 milliárd dolláros üzlet világszerte, így jó lehetőség a magyar gazdaság számára is. Az ITSH-hoz hasonló cégek támogatják azt a változást, amelynek eredményeként a magyar gazdaság sikerei már nem a munkaerő relatív olcsóságára épülnek, hanem sokkal inkább a magyar hazai szakemberek tudására – mondta. Az ITSH a Deutsche Telekom üzleti ügyfeleket kiszolgáló részlegének, a T-Systems Internationalnak a magyar leányvállalata. Budapesten kívül Debrecenben, Pécsett és Szegeden is működik. A nyilvános eredménykimutatás szerint az ITSH 44,5 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, az előző évi 40 milliárd forint után. A vállalat adózott nyeresége 866,9 millió forint volt 2014-ben az egy évvel korábbi 1,7 milliárd forint után.

Forrás: Figyelő, sajtóhírek, 2015. december 9.