„Az én történetem igazolja, hogy az ITSH –nál megvalósíthatod az ötleteidet” – interjú Dunai Olivérrel, az „Év Dolgozója” díj egyik nyertesével

Mérnökinformatikus, okleveles közgazdász, gazdasági szakfordító. Szabad idejében rendszerint kirándulni jár; utazgat. Csaknem hét éve dolgozik az ITSH-nál; jelenleg a Telekom IT egyik csoportvezetőjeként tesztelők és fejlesztők munkáját irányítja. Idén ő az „Év Dolgozója” díj egyik nyertese, melynek apropóján Dunai Olivérrel beszélgettünk az elmúlt időszak legfontosabb szakmai kihívásairól, jövőbeli elképzeléseiről, valamint arról, hogy mit üzen a pályakezdőknek.

Mi volt az első reakciód, miután megtudtad, hogy elnyerted az „Év Dolgozója” címet?
Már a jelölés is nagy öröm volt számomra, és a mai napig megtiszteltetésnek élem meg. Erős volt a mezőny, sokra tartom a többi jelölt szakmai munkáját is. Nagyszerű érzés közéjük tartozni.

Az elmúlt hét év távlatában pontosan mit jelent számodra ez a díj?
Egyrészről a kollégák elismerését, támogatását; másrészről jól illusztrálja az ITSH vezetőinek nyitottságát és a cégre jellemző haladó szemléletet. Fontos visszajelzés és egyfajta mérföldkő is egyben, ami újra aláhúzza, hogy minden esetben érdemes proaktívnak lenni. Ez egy nagyon jó feedback számomra.

Hogyan befolyásolja ez a mérföldkő a karriered?
Megerősít abban, hogy további kihívások elé állítsam magam, és minél több felelősséget vállaljak, hisz ezzel tudom a kollegáimat és a céget is a legjobban segíteni. Továbbá igazol abban is, hogy célszerű nemcsak felvetni, megosztani az ötleteket, de dolgozni is kell azokon, hiszen ezek az ITSH-nál megvalósíthatók. Ebből a szempontból egyébként nagy szerencsénk van a támogató és megszólítható menedzsmenttel.

Mit gondolsz, miért pont téged választottak?
Talán mert folyamatosan törekszem az újításra, kezdeményező, nyitott személyiségnek tartom magam. Mindig igyekszem nagyobb léptékben, – ha úgy tetszik, „dobozon kívül” – gondolkozni, vagyis hogy olyan üzleti és technológiai megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek nemcsak mikro-, de akár összvállalati, vagy ágazati szinten is hasznosíthatók. Természetesen az is sokat segít, hogy hét év után is motiváltan, jókedvűen jöhetek be dolgozni hétfő reggelente, amit legfőképpen a cégre jellemző kultúrával tudok összefüggésbe hozni.

Csoportvezetőként miben fejlődtél a legtöbbet az ITSH-nál?
A szakmai oldal mellett a people management-hez, leadership-hez kapcsolódó készségeket és kompetenciákat emelném ki. Fontos számomra, hogy mind emberileg, mind szakmailag megfelelően tudjam támogatni, motiválni a csapatom tagjait, illetve segítsem fejlődésüket, céljaik elérését.

Mi a legfőbb célod a jövőre nézve?
Megfelelni a jelenlegi és jövőbeli kihívásoknak, valamint a „life long learning” címszó alatt folyamatosan tovább fejlődni, illetve a környezetemben lévőket támogatni ugyanebben. Arra törekedni, hogy a csapattal, ágazattal, céggel közösen lefektetett célok és irányelvek megfeleljenek a legújabb trendeknek, a folyamatosan átalakuló piacnak és projektmenedzsment elvárásoknak.

Mit élvezel, mi motivál a legjobban a munkádban?
Szeretem, hogy folyamatosan új szakembereket ismerhetek meg szerte a nagyvilágból; hogy új látásmódok, más szakmai szemléletek elsajátítására is van lehetőségem. Véleményem szerint a korrektség, precizitás mellett ez a multinacionális cégek egyik legnagyobb előnye.

Végezetül adja magát a kérdés: mit üzensz a pályakezdőknek, az ITSH jövőbeli munkavállalóinak?
Azt, hogy legyenek aktívak, bátran vessenek fel ötleteket! Éljenek a felmerülő lehetőségekkel, és vágjanak bele minél több dologba. A pozitív szemléletmód egy fontos tényező mind szakmai, mind emberi oldalról nézve. A pohár ugyanis félig tele van!