A virtuális környezet vezetői kihívásairól jelentettek meg tanulmányt kollégáink

Farkas Éva és Nagy Levente több hónapnyi közös munkájának eredményeként tanulmányt jelentetett meg, mely a virtuális környezetben működő csapatok vezetését, a vezetőkre váró kihívásokat és az IKT (információs és kommunikációs technológiai) eszközök alkalmazásának befolyásoló hatásait mutatja be.

A koronavírus elterjedése okozta megváltozott munkakörülmények – ahol csak lehetséges volt -, a vállalatokat a virtuális környezetben történő, otthonról való munkavégzésre állította át. Ez a folyamat azonban már több évtizede zajlik, a multinacionális nagyvállalatoknál –főként földrajzi és szervezeti elkülönülés okán – a virtuális csapatok egyre elterjedtebbé váltak.

A csapatok virtuális alapon történő szerveződése új feladatokat és kihívásokat hoz a vezetők számára, de ezek a kihívások nem csupán a vezetőket, hanem minden, virtuális teamben dolgozó kollégát is érintenek. Nálunk, a DT-ITS-nél a kezdetektől szerves részét képezi a virtualizáció a mindennapi munkavégzésnek, így kollégáink tanulmánya mindannyiunk számára hasznos lehet. A dolgozatból hasznos gondolatokat és ötleteket nyerhettek azzal kapcsolatban, hogy a megváltozott munkakörülményekben, a New Normalban hogyan is érdemes együttműködni a kollégákkal és mik a közös munka leghatékonyabb módjai.

A közel 20 oldalas írás megszületését Éva gazdaság és szervezettudományi doktori tanulmányai motiválták, akit egyetemi oktatói kértek meg, hogy térképezze fel a virtuális környezet vezetői kihívásait. Szerzőtársnak kollégáját, Nagy Leventét választotta, aki korábban maga is mélyebben elmerült a virtuális csapatok működésének menetében egy céges projekt során.

„Körülbelül egy éve Nagy Leventével beleástuk magunkat kicsit a szakirodalomba, hogy betekintést nyerhessünk a sikeres virtuális team menedzsmentbe. A kutatás eredménye, a legfőbb benyomásunk, hogy érdemes lehet fejleszteni a személyes vezetői szemléletet mások példái alapján, valamint növelhetnénk a hozzájárulásunkat, ha megvizsgálnánk és megosztanánk a saját szervezeti gyakorlatainkat.”– mesélte Éva.

A dolgozat szakirodalmi áttekintést és egy vállalati esettanulmányt foglal magába. A két szerző több éves gyakorlattal rendelkező, hazai és nemzetközi pozícióban lévő vezetőkkel készített interjúkon keresztül mutatja be, hogyan is valósul meg a virtuális csapatok működése és vezetése egy multinacionális infokommunikációs vállalatnál, mik az interjúalanyok tapasztalatai, és milyen módon támasztják alá az elmondottak a szakirodalmi ismereteket.

A tanulmány a METSZETEK című társadalomtudományi folyóiratban jelent meg, elolvasása nagyjából 1 órát vesz igénybe, itt érhető el.