A tudásba fektetnek

Chris Wilson 2016

Christopher Wilson, ügyvezető igazgató, CEO IT Services Hungary

Az IT Services Hungary Kft. (ITSH), az infokommunikációs szektor egyik vezető vállalata jelenleg már több mint 4300 munkavállalót foglalkoztat. A terveik szerint ez a szám pedig még tovább fog nőni, mert a vállalat folyamatosan új munkahelyeket teremt. Cristopher Wilson ügyvezető igazgatóval az SSC-szektorról beszélgettünk, valamint arról, hogy miért érdemes egy pályakezdőnek az ITSH-nál dolgozni.

Az SSC-szektor sokak számára még idegen, így gyakran a jelentkező munkavállalók előtt sem teljesen világos, hogy mi is lesz a feladatuk. Össze tudná foglalni, hogy mit is jelent az SSC, és tulajdonképpen mivel foglalkozik az ITSH?
Az SSC-vállalatok a cégek működése szempontjából kiemelten fontos feladatkörök ellátására szakosodtak. Ilyen többek között az IT-üzemeltetés, a könyvelés és a bérszámfejtés stb. Ezek jellemzően olyan tevékenységek, amelyek ugyan nem kapcsolódnak szorosan az adott cég tevékenységi köréhez, ám nélkülük a működés nem lenne fenntartható. Gondoljunk csak bele! Egy olajipari vállalat alaptevékenysége – többek között – a kőolaj-kitermelésből, a finomítók üzemeltetéséből és a benzinkút-hálózatok kiépítéséből áll. Mindez ma már nem lenne hatékonyan és gazdaságosan megvalósítható informatika és távközlés nélkül! Olyan rendszerek nélkül, amelyek a szükséges adatokat tárolják, elemzik, számlázási és logisztikai hátteret biztosítanak, a folyamatos információáramlásról már nem is beszélve. Egy ilyen rendszer üzemeltetéséhez azonban nagyon komoly infrastruktúra és szakembergárda szükséges. A rendszerek kialakítása és a megbízható, fennakadások nélküli üzemeltetés biztosítása komoly költség és felelősség egy nagyvállalat számára. A cégek ilyen esetben összehasonlító számításokat végeznek arra vonatkozóan, hogy az alaptevékenységükhöz szorosan nem kapcsolódó feladatkörök ellátása házon belül lenne gazdaságosabb, vagy pedig egy olyan cégnél, amelyik kifejezetten erre szakosodott, mint amilyen például az ITSH. Egy ilyen vállalatnál ugyanis rendelkezésre áll az összes kompetencia, megvan a szükséges tapasztalat, a folyamatok kidolgozottak, tekintve, hogy több ügyfélnek látnak el hasonló jellegű feladatokat.

Az ITSH 2006 óta van Magyarországon, és azóta sokat változott az SSC-szektor. Hogyan reagálnak ezekre?
Az SSC-vállalatok egyre több úgynevezett magasabb hozzáadott értékű szolgáltatást látnak el. Ennek az a magyarázata, hogy az elmúlt években ezek a cégek folyamatosan fejlesztették munkatársaik szaktudását, a legújabb trendeknek megfelelően képezték őket. És ez nemcsak az IT-re, hanem egyéb szolgáltató cégekre is igaz. Mi is együttműködünk az egyetemekkel és iskolákkal, hogy a következő generáció már a megfelelő szaktudással érkezzen. Az SSC-cégek esetében a minőség és hatékonyság a legfontosabb elvárás. Ha az ügyfelek az tapasztalják, hogy a szolgáltató megfelel ezeknek a kritériumoknak, valamint a kompetenciája, a jól képzett szakembergárda is a rendelkezésére áll, akkor az újabb, komplexebb feladatok ellátását is rájuk bízza.

Az ITSH az egyik legvonzóbb munkahely Magyarországon. Hogyan sikerült ezt elérniük?
Az ITSH egyik jelmondata: „Tudásba fektetünk”. Ez az oktatási intézményekkel való kapcsolattartáson túl a kollégáink képzésére is vonatkozik. Fejlődési lehetőséget, karrier utakat biztosítunk a munkatársaink számára. Az ehhez szükséges tudás elsajátításához pedig a szakmai, a menedzsment- és a nyelvi képzéseket egyaránt garantáljuk a számukra. Mindezeken túl a kollégáink olyan ICT-rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozhatnak, amire – a méretükből fakadóan – nem lenne lehetőségük a Magyarországon működő vállalatok esetében. Olyan technológiákat sajátíthatnak el a gyakorlatban, amelyre más cégnél nem biztos, hogy módjuk lenne. Fiatal, dinamikus csapat a miénk, az átlagéletkor mindössze 31 év. A világ különböző pontjáról érkező kollégákkal közösen olyan nemzetközi
projektekben veszünk részt, amivel lehetőségünk nyílik számos más kultúra megismerésére. Az ITSH-nál a professzionális munkakörnyezet mellett arra is odafigyelünk, hogy a kollégák munkáját csapatépítésekkel, céges rendezvényekkel, béren kívüli juttatásokkal is honoráljuk.
Fontos számunkra a munka és magánélet egyensúlyának megszilárdítása, ezért például a munkavállalóinkat ösztönözzük a távmunkára, és a kismamákat is bevonjuk a cég életébe.

Forrás: HVG hetilap (2016. július 7. kiadás), 2016. július 18.