A T-Systems Microsoft Cloud Platformon alapuló szolgáltatásokat nyújt vállalati ügyfeleinek

Microsoft 2013A T-Systems és a Microsoft Corporation ötvözi szakértelmét a felhő alapú számítástechnika terén, lehetővé téve a T-Systems számára, hogy hibrid felhőszolgáltatásokat nyújtson.

 

Hosszú távú együttműködésükre építve, a két vállalat most közös erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy hibrid felhőszolgáltatásokat biztosítson Németország és Európa piacainak nagyfogyasztói számára. A Deutsche Telekom (DT) kis- és középvállalati ügyfelei részére már kínált felhő alapú Microsoft termékeket, ez a kapcsolat pedig tovább bővíti az együttműködést. A jövőben, az ügyfelek a DT leányvállalatainak biztonságos adatközpontjain keresztül is használhatják a Microsoft termékeket.

A hibrid felhő megközelítés – a magán- és a nyilvános felhő kombinációja – lehetővé teszi az ügyfelek számára a költséghatékony Microsoft infrastruktúra kellő kihasználását és adataik zavartalan átvitelét a nyilvános felhőről a fokozottan védett T-Systems magán felhőre és vissza. Az ügyfelek bármikor eldönthetik, hogy a magán felhőn belül mely adatokat szeretnék különös védelemmel ellátni. A németországi T-Systems adatközpontok a szigorú német adatvédelmi és a megfelelési előírások hatálya alá tartoznak. A különböző felhők kombinációja a legmagasabb szintű biztonságot és rendelkezésre állást, valamint a teljes rugalmasságot garantálja az üzleti ügyfelek számára.

Infrastruktúra, együttműködés, big data
A Deutsche Telekom leányvállalata az adatközpontok és informatikai szolgáltatások működtetése terén szerzett több éves tapasztalatával, valamint a dinamikus ICT szolgáltatások biztosítása terén szerzett szakértelmével járul hozzá az együttműködéshez. A T-Systems felhőszolgáltatói portfólióját is bővítette, így ügyfelei számára olyan szolgáltatásokat nyújthat, amelyekre vállalkozásuknak szüksége van. “Ennek a megállapodásnak az aláírásával teljesen új szintre emeljük együttműködésünket a Microsoft vállalattal” mondta Hagen Rickmann, a T-Systems Értékesítési Igazgatója. “Együtt vonzó termékeket és a különböző számítástechnikai megoldások legjavát tudjuk nyújtani ügyfeleinknek.” A felek a megállapodás értelmében végzett közös munkájuk középpontjába három területet állítanak: infrastruktúra, üzleti együttműködés és big data.

“A Cloud OS Platformmal a Microsoft egy, az ügyfél adatközpontokat, a szolgáltatói felhőket és a Windows Azure-t is lefedő technológiát kínál, a Hyper-V-vel rendelkező Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 és a Windows Azure Pack alapján. Ez a platform lehetővé teszi a hibrid felhők jövőbeni alkalmazását. A vállalati piacon erős jelenlétű T-Systems segítségével a németországi és európai ügyfelek is élvezhetik a német biztonsági- és megfelelőségi jogszabályoknak megfelelő felhő szolgáltatások előnyeit,” magyarázta Kai Göttmann, a Szerverért, Eszközökért és Felhőért felelős Igazgató a Microsoftnál.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. december 18.