A T-Systems kapcsolja össze az európai és az országos közigazgatási szerveket

EU[1]

  • Közigazgatási szervek közötti transzeurópai telematikai szolgáltatások (TESTA) biztosítása
  • Legfeljebb 7 évre szóló, maximum 180 millió euró értékű keretszerződés
  • Magas szintű biztonság az önálló üzemeltetési központoknak köszönhetően

A T-Systems International nyerte el az Európai Bizottság három éves, összesen négyszer egy évvel meghosszabbítható, maximum 180 millió eurós keretszerződését. A megállapodás szerint a T-Systems, a Deutsche Telekom informatikai leányvállalata fogja üzemeltetni az európai és országos közigazgatási szerveke közötti elektronikus adatcserét kiszolgáló kommunikációs infrastruktúrát. Az ún. „Közigazgatási szervek közötti transzeurópai telematikai szolgáltatások – új generáció” (TESTA-ng) hálózatok szolgálják majd ki az országos és az Európai Unió közigazgatási szervei közötti egyre növekvő, határon átnyúló együttműködések infokommunikációs igényekeit.

„Az európai intézmények napi tevékenységük során kiváló minőségű és biztonságos kommunikációs hálózatokat használnak.” – mondta Reinhard Clemens, a Deutsche Telekom igazgatósági tagja, a T-Systems vezérigazgatója.  Az elnyert szerződés annak elismerése, hogy a T-Systems olyan európai szolgáltató, amely bizonyítottan jó eredménnyel biztosított a világ számos nagyvállalata részére biztonságos infokommunikációs kapcsolatot.

A megbízásnak köszönhetően a tagállamok, az Európai Bizottság, a Tanács és mintegy 40 európai hivatal egy rendkívül rugalmas, magas biztonsági és rejtjelezési szintű, akár 1 Gb/s sebességű európai WAN hálózatot tudhat magáénak. A megkövetelt magas szintű adattitkosság és biztonság biztosítása érdekében a T-Systems önálló üzemeltetési központokat alakít ki az EU határain belül. A teljesítés részét képezik a szerződés hatálya alá eső különböző hálózatok által megosztott, ugyancsak magas biztonsági szintű és rugalmas adatközpontokból biztosított központi domain szolgáltatások is.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. augusztus 8.