A T-Systems jelentős üzletet kötött az EADS-szal

  • 150 000 munkaállomás támogatása több, mint 100 EADS helyszínen
  • Desktop szolgáltatások az Airbus, az Eurocopter és a Cassidian számára

2013-01-07_EADS_587x330_en-im[1]Az EADS a T-Systems-t bízta meg kb. 150 000 PC munkaállomás üzemeltetésével. A Deutsche Telekom leányvállalata fokozatosan veszi át a feladatot az EADS több mint száz európai helyszínén. Ezek között megtalálhatók az Airbus fiókjai a franciaországi Toulouse-ban, az Egyesült Királyságban Filtonban és Broughtonban, Spanyolországban Madridban, továbbá Hamburgban; ide tartoznak még a Csoport Cassidian, Astrium és Eurocopter leányvállalatainak helyszínei is. A teljes megrendelés hat éves időtartamra szól.

„Az EADS jelentős megrendelése erősíti pozíciónkat az európai IKT-piacon. Azt is jelzi továbbá, hogy nemzetközi növekedésünk a siker útján van” – mondta a Deutsche Telekom igazgatósági tagja, Reinhard Clemens. A T-Systems már támogatást nyújt az Airbus munkaállomások számítógépeihez. Ez a szolgáltatás mostantól más EADS leányvállalatokra is kiterjed.

Az EADS úgy döntött, hogy homogén informatikai infrastruktúrára kíván támaszkodni. A jövőben a dolgozók az egységesített munkahelyi rendszerek előnyeit élvezhetik majd, ami csökkenti a költségeket és erősíti a cég versenyhelyzetét. A T Systems-zel az EADS egy olyan bevált partner mellett döntött, amely az Airbus-nak nyújtott szolgáltatás során már tapasztalatot szerzett egy páneurópai vállalat munkaállomásainak kezelésében. A T-Systems mérnökei a jövőben kéznél lesznek, ha számítógépes hardver javítása vagy cseréje válik szükségessé. A szolgáltatást képzett szakemberek fogják biztosítani Európa-szerte. Ha új beállításokra van szükség, a T-Systems-nek nem lesz egyéb teendője, mint hogy aktiválja távoli hozzáférését a számítógépekhez. A távoli karbantartó szolgáltatást a Deutsche Telekom leányvállalatának spanyol szakemberei biztosítják majd.

Forrás: T-Systems International, sajtóhírek, 2013. január 7.