A T-Systems bővíti Telepresence hálózatát

  • A “Cross Company Exchange Service” új foglalási portál maximálisan támogatja az üzleti integrációt
  • A T-Systems hozzáférést biztosít a legnagyobb globális Telepresence-hálózatokhoz

2013-02-05_ATnT-im[1]A T-Systems Telepresence-hálózatának a kibővítésével növeli annak az egész világon történő elérhetőségét. A “Cross Company Exchange Service” élő konferenciaszolgáltatáson keresztül az ICT szolgáltatók mostantól azokkal az ügyfelekkel is videókonferenciát tudnak létesíteni, akik az AT&T Telepresence Solution®-t használják. A legújabb megállapodás a Deutsche Telekom leányvállalata és a Tata Communications között létrejött szolgáltatók közötti szerződés kiegészítését képezi. A T-Systems ezzel mostantól hozzáférést biztosít a világ egyik legnagyobb Telepresence-hálózatához, és ezzel globális kapcsolatot teremt a videókonferenciát használó ügyfelek között.

A kibővített “Cross Company Exchange Service” összeköti a különböző Telepresence-hálózatok szolgáltatóit, akiknek ugyanazokat az előnyöket kínálja, melyeket a T-Systems meglévő Telepresence-szolgáltatása: eredeti méretű képet, valamint Full HD minőségű hangot és képet, továbbá egy valódi meeting atmoszféráját hozza létre. Az MPLS-kapcsolatnak köszönhetően a nagyfelbontású képek és a kristálytiszta hang valós időben kerülnek átvitelre. A beszélgetés résztvevőinek az az érzése, hogy ugyanabban a teremben vannak, még ha több ezer kilométer választja is el őket egymástól. Ahogy az igazi meetingek során, a résztvevőknek itt is megvan a lehetőségük arra, hogy mondanivalójukat prezentációkkal vagy dokumentumokkal egészítsék ki. A konferencia résztvevői közötti teljes adatforgalom biztonságosan és kódolva bonyolódik.

A videókonferenciát mindkét szolgáltató webalapú foglalási portállal támogatja és bonyolítja le, így lehetővé válik az ügyféloldali üzleti folyamatok vezeték nélkül történő integrálása. Az ügyfél bármelyik videókonferencia-rendszerrel lefolytatni kívánt meetingjét lefoglalhatja és kezelheti a hálózatban.

A videókonferenciával nemcsak útiköltséget és időt takaríthatunk meg, hanem aktívan hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez is, mivel kevesebb CO2-kibocsátás történik. Egy München és Hamburg közötti vonatút során személyenként 124 kg CO2 termelődik, míg ugyanezen a távon, egy repülőút során 471 kg.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. február 11.