A pályakezdőknek fontos a munkahelyi légkör

Napi Gazdasag logo 2014Az állásbörzéket a fiatal pályakezdők és a munkáltatók is a személyes kapcsolatteremtés lehetősége miatt becsülik nagyra. Az egyre nagyobb érdeklődés arra ösztönzi a cégeket, hogy ezeken a rendezvényeken hiteles és teljes képet adjanak magukról.

Nem a magas fizetés a legfontosabb szem pont az álláskeresés során, hanem a jó munkahelyi légkör és az előrelépés lehetősége – mondták el a Napi Gazdaságnak a Budapesti Gazdasági Főiskola Külker Karriernapjára látogató hallgatók. A fiatalok az állásbörzén az elérhető pozíciókkal kapcsolatos információ, a cégek képviselőiről alkotott benyomás és a vállalat ismertsége alapján választanak maguknak munkahelyet, illetve szakmai gyakorlati helyet. A főiskolások ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy a cégek egy ilyen rendezvényen a legjobb arcukat mutatják.

A vállalatok viszont egyre többet tesznek azért, hogy az állásbörzéken a lehető legteljesebb és leghitelesebb képet adják magukról. A HVG Állásbörzére a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. idén először két mérnököt is magával vitt, akik munkahelyi tapasztalataikat és élményeiket osztották meg az érdeklődőkkel, valamint szakszerű tájékoztatást nyújtottak a különböző munkafolyamatokról. Nem meglepő, hogy a munkáltatók fontosnak tartják az állásbörzéken történő megjelenést és a cég minél informatívabb bemutatását. A Mercedes-Benz Hungary az álláshelyekre jelentkezők tizenhárom százalékát találja meg az ilyen rendezvényeken, az IT Services Hungary esetében pedig ez az arány megközelíti a tíz százalékot. Az állásbörzéken emellett az is előfordulhat, hogy egy jelentkező a fellépésével meggyőzi a cég képviselőit, így később behívják egy interjúra, miközben egy hagyományos felvételi procedúra során már az önéletrajza alapján elesne az állásszerzés lehetőségétől. A személyes kapcsolatteremtés a munkáltatót és a munkavállalót is olyan előnyökhöz juttathatja, amiért érdemes kilátogatni egy állásbörzére.

A jó fellépés és a megfelelő attitűd általában véve fontos a cégek számára. Többségük alapfeltételnek tartja a szakirányú diplomát vagy a szakirányú végzettséget, valamint a legalább társalgási szintű, középfokú angol nyelvtudást. A pályakezdőkkel kapcsolatban a cégek rendszerint azt emelik ki, hogy fogékonyak a munkahely szervezeti kultúrája iránt, és gyorsan elsajátítják az új ismereteket. A vállalatok valójában arra törekednek, hogy a fiatalokat minél hamarabb, még az érettségi vagy a diploma megszerzése előtt bevonják a szervezet életébe, és hasznos gyakorlati tudással lássák el őket. Ezt a célt szolgálja a kötelező egyetemi vagy főiskolai gyakorlat, a gyakornoki program és a duális képzés. Az utóbbi lehetőséget főleg azok a cégek kínálják, amelyek olyan iparágban tevékenykednek, ahol hiány mutatkozik szakképzett hazai munkaerőből. Toldi Gábor, a HVG HR Center vezetője szerint a magyarországi oktatási intézmények ma például feleannyi mérnököt képeznek, mint amennyire szükség lenne, így a nagy kereslet miatt az ilyen végzettséggel rendelkező fiatalok az informatiku sokhoz hasonlóan továbbra is kiváltságos helyzetben vannak a hazai munkaerőpiacon. Emellett egyre több pályakezdő talál magának munkát az SSC (Shared Service Center) szektorban, ahol azonban elengedhetetlen két idegen nyelv ismerete. A magas szintű nyelvtudás általában véve jelentősen megkönnyíti az elhelyezkedést.

A HVG Állásbörze sajtótájékoztatóján részt vevő három cég, a Mercedes-Benz Hungary, a Lidl Magyarország és az IT Services Hungary felszólalói is kivétel nélkül hangsúlyozták: több olyan alkalmazottra van szükségük, akik jól beszélnek legalább egy idegen nyelvet.

A Mercedes-Benz Hungary az álláshelyekre jelentkezők 13 százalékát találja meg az ilyen rendezvényeken, az IT Services Hungary esetében pedig ez az arány megközelíti a 10 százalékot

Forrás: Napi Gazdaság, 9. oldal, 2014. március 6.