A Deutsche Telekom új készülékekkel, új piacokkal és élvonalbeli adatvédelmi funkciókkal fokozza elkötelezettségét a Firefox OS mellett

  • FirefoxOS_2014A DT 2014 nyaráig bevezeti a Firefox operációs rendszert.
  • Két új készülék kerül a polcokra: az ALCATEL ONETOUCH FIRE C és az ALCATEL ONETOUCH FIRE E
  • A „Future of Mobile Privacy” (a mobil adatvédelem jövője) funkciók a jövőben lehetővé teszik a felhasználók számára adataik védelmét

A Deutsche Telekom tovább bővíti és mélyíti elkötelezettségét a Mozilla Firefox OS projekt mellett. Az év során a vállalat Firefox operációs rendszerrel ellátott okostelefonokat vezet be Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Macedóniában és Montenegróban. 2014 nyaráig két új készülék is a polcokra kerül; ezek az ALCATEL ONETOUCH FIRE C és az ALCATEL ONETOUCH FIRE E lesznek. Emellett a Deutsche Telekom a Mozilla Alapítvánnyal szoros együttműködésben kifejlesztette a „Future of Mobile Privacy” funkciókat, amelyek segítségével a felhasználók világosan és egyszerűen védhetik meg saját személyes adataikat.

Nemzetközi bevezetés
A lengyelországi, magyarországi és görögországi, valamint a congstar másodmárka általi németországi bevezetést követően a Deutsche Telekom 2014 második negyedévének végéig Horvátország, a Cseh Köztársaság, Macedónia és Montenegró piacain is meg kíván jelenni Firefox OS készülékekkel. „Az európai piacainkon zajló folyamatos bevezetés kézzelfogható bizonyítéka annak a szándékunknak, hogy a Firefox OS és a Mozilla erősítésével valamennyi ügyfelünket egy nyílt operációs rendszerhez juttassuk” – mondta Thomas Kiessling, a Deutsche Telekom termékekért és innovációért felelős vezetője. „Az pedig, hogy egy még kedvezőbb árú készülék mellett egy magasabb kategóriájú modellt is bevezetünk, azt is jelzi, hogy több piaci szegmenset is célba veszünk.”

Új készülékek
A még szélesebb ügyfélkör eléréséhez a Deutsche Telekom két olyan új készülékkel jelenik meg a piacon, amelyek a nyolc országos szolgáltató által is alkalmazott Firefox operációs rendszerrel működnek. A készülékek 2014 nyaráig kerülnek piacra. Az ALCATEL ONETOUCH FIRE E minőségi dizájnt és fejlett funkciókat kínáló, magasabb kategóriájú készülékként vezeti be a Firefox operációs rendszert a tömegpiacra. A kompakt készülék mindössze 7,9 mm vastag, kinézetre és érzetre is magas színvonalat sejtető polírozott metál felülettel. A 4,5 colos IPS kijelző mögött egy 1,3 Ghz-es kétmagos processzor biztosítja a gyors böngészést. Az 5 megapixeles kamera mellett automatikus élességállítás és LED-es vaku segíti a felhasználót az élet értékes pillanatainak megörökítésében. A skála másik végén az ALCATEL ONETOUCH FIRE C található – ez megfelel a projekt eredeti szemléletének, mivel azokat az árérzékenyebb vevőket célozza meg, akik egyszerűen egy valamennyi alapfunkcióval ellátott telefont keresnek. Ebben a készülékben egy 3,5 colos kapacitív érintőképernyőt és egy 2 megapixeles kamerát találunk.

A mobil adatvédelem jövője
A Mozillával szoros együttműködésben a Deutsche Telekom három olyan felhasználóbarát funkciót fejlesztett ki, amelyek az adatvédelmet hozzák közelebb a vásárlókhoz. „Vendég” üzemmódban a felhasználó elrejtheti személyes adatait – a hívás- és böngészési előzményekkel, valamint a címjegyzékkel együtt –, ha telefonját másokkal is megosztja. Az aktuális helyzet elfedésével meghatározható, hogy egy adott alkalmazás milyen pontossággal állapítsa meg helyzetünket; egy időjárás-alkalmazásnak például nem kell tudnia, hogy pontosan milyen utcában vagyunk, míg egy navigációs alkalmazásnak igen. A „Find My Phone” (Találd meg a telefonomat) funkció segítségével a felhasználó meghatározhatja okostelefonja helyét, és törölheti róla valamennyi adatát, amennyiben azt elvesztette vagy ellopták. Más hasonló megoldásoktól eltérően ez a funkció nem igényli a készülék központi nyilvántartását. A Firefox operációs rendszer nyílt, személyre szabható platformként egyedülálló lehetőséget nyújt a Deutsche Telekom számára, hogy megmutassa vezető szerepét, és megvizsgálja a piaci keresletet a jövőbeli termékekben található adatvédelmi fejlesztések iránt. Ez tökéletesen beleillik a Deutsche Telekom adatvédelmi elveibe: bizalom, átláthatóság, felelősség és megelőzés. Ezek, és a Future of Mobile Privacy (a mobil adatvédelem jövője) koncepció részét képező egyéb funkciók a következő Firefox OS szoftverkiadásoknál és verzióknál kerülnek bevezetésre.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2014. március 24.