A Deutsche Post/DHL megújítja a partnerséget a Deutsche Telekommal

Ötéves időszak és több százmillió eurós szolgáltatási volumen: ezek a fő paraméterei a Deutsche Post DHL és a T-Systems által kötött megaüzletnek. Lényegében a Deutsche Telekom céges üzletága fogja üzemeltetni és továbbfejleszteni a bonni központú logisztikai és postai szolgáltató cég adatközpontjait, hálózatait és munkahelyi rendszereit.

A Deutsche Post DHL a T-Systems segítségével költözteti a felhőbe meglévő informatikai platformjait. Emellett a két partner a hangalapú és adatforgalom eltérő infrastruktúráit egy homogén IP-alapú hálózatra költözteti. A további informatikai fenntartási és rendszerszolgáltatások új fejlesztései szintén a keretszerződés részét képezik. A nagyvállalatok még szigorúbb IT biztonsági követelményeire válaszul a Deutsche Post DHL és a T-Systems továbbfejlesztett IT biztonsági koncepciókat is bevezet.

A Telekom Deutschland szintén egy egész sor szolgáltatást hoz be a partnerségbe: mobilkommunikációs megoldások a gép-gép közötti (M2M) szegmensben hangalapú/adatmegoldásokkal és új értéknövelt szolgáltatásokkal.

„A T-Systems-zel folytatott együttműködés biztosítja a stabilitást és informatikai rendszereink átszervezését. A világ vezető logisztikai szolgáltatójaként ez számunkra abszolút nélkülözhetetlen” – mondta el Jürgen Gerdes, a Deutsche Post DHL Group igazgatósági tagja. „Ez a megállapodás abban is segít, hogy folytassuk néhány évvel ezelőtt megkezdett utunkat egy következetes, integrált informatikai struktúra felé a Csoporton belül.”

“Digitális szolgáltatóként végigkísérjük a Deutsche Post/DHL-t a klasszikus informatikai és hálózati szolgáltatásoktól a felhő és a teljes IP által fémjelzett korszak felé vezető úton,” – mondta Reinhard Clemens, a Deutsche Telekom igazgatósági tagja, a T-Systems International vezérigazgatója.

A Deutsche Post DHL csoport a világ vezető logisztikai és postai szolgáltatója. Legfontosabb tevékenységi területein a Csoport célja az, hogy első számú opció legyen mind az ügyfelek, mind a munkavállalók és befektetők számára. A vállalat összeköti az embereket, elősegíti a globális kereskedelmet, és igyekszik – felelős vállalkozói magatartásával és társadalmi felelősségvállalással – pozitív hatással lenni a világra.

A Deutsche Post DHL csoport két erős márkának ad otthont: ezek a Deutsche Post, Európa vezető postai szolgáltatója, és a DHL, amely széleskörű szolgáltatás-portfolióval szolgálja ki a világ a növekvő piacait a nemzetközi expressz szállítás, a teherfuvarozás, az e-kereskedelem és az ellátásilánc-menedzsment területein.

Forrás: Deutsche Telekom, 2017. február 24.