45 ország 444 ragyogó ötletét fogadták el a Telekom Innovációs Versenyén

  • Telekom Innovation Contest 2013a pályázatok száma az elmúlt néhány napban megduplázódott
  • az idei Innovációs Verseny kiemelt témája a kommunikációs szolgáltatások

 

A Deutsche Telekom által bemutatott és az EIT ICT Labs Germany által kivitelezett világméretű versenyben 4 kontinens 45 országának 444 ragyogó ötlete érkezett be a nevezési határidő előtt és lépett ringbe, hogy megnyerje az idei Telekom Innovációs Versenyt. A győztes elképzelés jutalma az ötlet termékké való fejlesztésére fordítható 500 000 euró értékű Telekom erőforrás. Ez tartalmaz üzleti coachingot, hardvert, szoftvert, valamint hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához. A nemzetközi verseny kezdeményezői: T-Mobile Lengyelország, Magyar Telekom, a németországi Telekom Innovation Laboratories és kivitelező partnerként az EIT ICT Labs Germany.

Dr. Heinrich Arnold, a Telekom Innovation Laboratories németországi vezetője elmondta: „A versenyre beadott pályázatok mennyisége és minősége egyaránt lenyűgözött. Nagyon boldog vagyok, hogy 45 országból kaptunk javaslatokat, amelyek közül több mint 60 Magyarországról, 46 pedig Lengyelországból érkezett.

Miután a nevezések száma a március 31-i határidő előtti négy nap során megduplázódott, az EIT ICT Labs Germany igen nagy feladat elé néz. Kivitelező partnerként az EIT ICT Labs Germany felel a verseny koncepciójának kidolgozásáért és a projektmenedzsmentért, valamint innovációs hálózatának hatékony mozgósításáért.

Abban a nagy megtiszteltetésben van részünk, hogy a zsűri tagjai között üdvözölhetjük a Deutsche Telekom Group 6 magas rangú üzleti vezetőjét” – mondta Dr. Udo Bub, az EIT ICT Labs Germany vezérigazgatója. „Mindemellett hatalmas kihívás lesz május közepéig kiválasztani és kihirdetni a tizenkét legjobb elképzelést. Úgy vélem, június 10-én berlini partnerközpontunkban tizenkét kiváló üzleti prezentációnak leszünk tanúi.”

E globális verseny révén a Deutsche Telekom sikeresen nyerte el csapatok, diákok, magánemberek, valamint a dolgozók és a leányvállalatok dolgozóinak együttműködését. A cég olyan országok vállalkozó szellemű képviselőivel került kapcsolatba, mint Kongó, Malajzia, Izrael, Etiópia, Dél-Afrika, Tajvan, Pakisztán, Svédország és még sok más ország.

A Németországból beküldött, mintegy 100 pályázat tanúsítja a német innovációs hálózat megbízhatóságát. A két partnerországból, Lengyelországból és Magyarországról érkező nagyszámú jelentkezés jól mutatja Közép- és Kelet-Európa hatalmas innovációs készségét.

Vezető innovációs partnerként örömmel üdvözöljük e versenyt, mert egyedülálló lehetőséget nyújt a Magyar Telekom számára, hogy főszerepet kapjon a felbukkanó ragyogó magyar ötletek megvalósításában. Bizonyos vagyok benne, hogy a kreatív magyar csapatok helytállnak az erős nemzetközi mezőnyben” – mondta Pataki Róbert, a Magyar Telekom Üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese, a zsűri tagja. A zsűri egy másik tagja, Milan Zika, a T-Mobile Lengyelország technológiai és innovációs vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Alig várom, hogy láthassam a győztes ötlet prototípusát, amely idén decemberben kerül bemutatásra a lengyel Telekom innovációs napján.

A több mint 340 külsős pályázat és a Telekom dolgozói által beadott mintegy 100 elgondolás több mint egyharmada a kommunikációs szolgáltatások alkategóriában érkezett be. A fennmaradó 60 százalékot a digitális otthon, az energia, a virtuális platform és a felhő alapú szolgáltatások területén javasolt innovációk teszik ki.

Forrás: Deutsche Telekom, sajtóhírek, 2013. április 17.