360 fokos ICT biztonság

Az üzleti és politikai vezetők részvételével Bonnban megrendezett első „Cyber Security Summit” világossá tette: a kibertér fenyegetettsége drámai mértékben megnőtt. A cégeknek fejleszteniük kell védelmüket.

A kiberbiztonság a cégek számára sikertényező

Az első Cyber Security Summit résztvevői szerint a változás már a küszöbön van. „Folyamatos eszmecserét szeretnénk látni a legmagasabb vezetői szinteken, és rendszeres magas szintű találkozókat, szimulációs gyakorlatokat és workshopokat létrehozni Németországban. A kiberbiztonság a német gazdaság számára a fenntartható siker egyik tényezője – nemcsak az informatikai és távközlési vállalkozások, hanem valamennyi szektor számára” – mondta a Deutsche Telekom vezérigazgatója, René Obermann az üzleti, tudományos és politikai vezetők számára a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia és a Deutsche Telekom által közösen kezdeményezett magas szintű találkozó végén.

2012-09-13_ICT-Sicherheit-im[1]Gyorsan bezárni a nyitott ajtókat

A kibertámadások globális kiberháborúvá történő kiteljesedését megakadályozó két előfeltétel az átláthatóság és az együttműködés. Ám az is fontos, hogy a cégek felismerjék a kockázatokat, és kihasználják az ICT biztonsági megoldások nyújtotta műszaki és eljárásbeli lehetőségeket. „Be kell zárnunk a nyitott ajtókat is” – mondta Bonnban Reinhard Clemens, a T-Systems vezérigazgatója. Hogy a nyitott ajtók miként zárhatók be, az most a www.telekom.de/sicherheit oldalon található új ICT biztonsági portálon látható (csak német nyelven). A weboldal egyéni ügyfelek, kis- és középméretű vállalkozások, valamint nagyvállalatok számára nyújt aktuális és átfogó tájékoztatást az ICT biztonsági megoldásokról és az adatvédelemről.

 

Forrás: www.t-systems.com

Az eredeti cikk itt olvasható.